Fortuna Vrouwen bezorgt FC Twente eerste verlies sinds september 2021

<em>Hanna Huizenga heeft zojuist de 2-1 gescoord</em>
Hanna Huizenga heeft zojuist de 2-1 gescoord

Fortuna Vrouwen heeft vanmiddag tegen koploper FC Twente de vijftiende competitiewedstrijd in de Azerion Eredivisie Vrouwen gespeeld.

Tegen het tot vandaag in deze competitie zonder puntenverlies spelende team uit Enschede wist de formatie van coach Roger Reijners een 2-1 overwinning te boeken.

FC Twente was in de beginfase van het duel zonder meer de bovenliggende ploeg, Fortuna Vrouwen wist maar zelden onder de druk van de koploper uit te komen. In de 22e minuut lukte dat Tessa Wullaert, die vervolgens in het vijandelijke strafschopgebied onderuit werd getrokken door een Twente-verdedigster. De scheidsrechter wees naar de stip en bestrafte de overtreding met een directe rode kaart. Anna Knol schoot de penalty vervolgens te zwak in om de doelvrouw van Twente te verschalken. Met nog 10 speelsters in het veld kwam Twente vervolgens door een eigen doelpunt van de onfortuinlijke Anna Knol toch op voorsprong.

Fortuna Vrouwen had het tegen het tiental van Twente ook in de tweede helft niet gemakkelijk. Pas laat in de tweede helft kon de thuisploeg de score gelijktrekken. Coach Reijners had Isabelle Iliano gewisseld voor Hanna Huizenga, die bij haar eerste balcontact gelijk onderuit werd gehaald en dat betekende de tweede penalty voor Fortuna. Ditmaal werd die genomen door Tessa Wullaert. De Vlaamse international schoot de bal in de 74e minuut onberispelijk binnen. In de eerste minuut van de extra tijd was het vervolgens Huizenga die de 2-1 binnenschoot. Korte tijd later was ook de voor Jarne Teulings in het veld gekomen Charlotte Hulst dicht bij een Fortuna-doelpunt, maar Twente-doelvrouw Van Domselaar stond een treffer in de weg.

Fortuna Vrouwen  bezorgde FC Twente vanmiddag de eerste nederlaag in anderhalf jaar tijd en brengt daarmee de spanning terug in de strijd om het kampioenschap, die zich afspeelt tussen de vrouwen van Ajax en die van FC Twente. Een prima prestatie voor de debutant in de Azerion Eredivisie Vrouwen, die daarmee de derde plek op de ranglijst versterkt.

Opstelling Fortuna Vrouwen: Diede Lemey, Samantha van Diemen, Anna Knol, Hildur Antonsdóttir, Dana Foederer, María Catharina Ólafsdóttir Gros, Alieke Tuin, Amber van Heeswijk, Jarne Teulings (87′ Charlotte Hulst), Isabelle Iliano (74′ Hanna Huizenga) en Tessa Wullaert.

Komende vrijdag speelt Fortuna Vrouwen uit tegen de vrouwen van ADO Den Haag.