Fortuna Vrouwen in slotfase onderuit bij ADO Den Haag

Na een zege op koploper FC Twente heeft Fortuna Vrouwen vanavond in Den Haag geen punten overgehouden aan het treffen met ADO Den Haag.

Na een eerste helft met amper kansen – bij rust was de stand nog steeds 0-0 – leek Fortuna Sittard door een treffer van María Catharina Ólafsdóttir Gros op voorsprong te komen, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Vervolgens waren de beste kansen in de tweede helft voor de thuisploeg, die pas laat in de wedstrijd op voorsprong kwam. In de 86e minuut werd het vanuit een penalty 1-0 voor ADO.

Opstelling Fortuna Vrouwen: Diede Lemey, Samantha van Diemen, Anna Knol, Hildur Antonsdóttir, Dana Foederer, María Catharina Ólafsdóttir Gros, Alieke Tuin, Amber van Heeswijk, Jarne Teulings, Isabelle Iliano en Tessa Wullaert.

Op vrijdag 17 maart gaat Fortuna Vrouwen op bezoek bij FC Twente voor een wedstrijd om de KNVB-beker. Op 24 maart is Excelsior te gast in Sittard voor een volgende wedstrijd in de Azerion Eredivisie Vrouwen.

Opstelling Fortuna Vrouwen: Diede Lemey, Samantha van Diemen, Anna Knol, Hildur Antonsdóttir, Dana Foederer (70′ Hanna Huizenga), María Catharina Ólafsdóttir Gros, Alieke Tuin, Amber van Heeswijk, Jarne Teulings (70′ Charlotte Hulst), Isabelle Iliano (70′ Moïsa van Koot) en Tessa Wullaert.