Fortuna Sittard in tweede helft onderuit tegen FC Twente

Fortuna Sittard heeft vanavond de thuiswedstrijd tegen FC Twente met 0-3 verloren.

Coach Julio Velázquez kon niet beschikken over de geblesseerd geraakte Burak Yilmaz, Oguzhan Özyakup, Iñigo Córdoba en Dogan Erdogan. En daarmee kreeg Tijjani Noslin zijn felbegeerde basisplaats. Ook Thomas Buitink en Úmaro Embaló

De thuisploeg begon net als FC Twente voorzichtig aan het duel. Veel opwinding was er de eerste helf dan ook niet. Twente had het meeste balbezit, maar de beste kansen waren voor Fortuna Sittard. Buitink zag zijn inzet gekeerd worden door Twente-goalie Unnerstall. In de slotfase van de eerste helft werd het duel interessanter voor het publiek omdat beide ploegen nadrukkelijker de aanval zochten.

Na rust was Fortuna tot de 67e minuut de betere ploeg, maar na de tegentreffer van Cerny gaf de thuisploeg de wedstrijd binnen 10 minuten uit handen, toen Ugalde de Twentse voorsprong mocht verdubbelen. Zes minuten later tilde diezelfde Ugalde de stand naar 0-3. Met deze overwinning doorbreekt FC Twente een slechte resultatenreeks in uitduels. Fortuna Sittard wist zoals vaker dit seizoen thuis geen punten te pakken.

Opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, George Cox (82′ Mike van Beijnen), Arianit Ferati (61′ Paul Gladon), Kristijan Bistrovic, Deroy Duarte, Thomas Buitink (82′ Gianmarco Cangiano), Tijjani Noslin (82′ Tunahan Tasci) en Úmaro Embaló (62′ Rémy Vita).

Scheidsrechter Rob Dieperink trok geel voor Arianit Ferati, Tijjani Noslin en Mike van Beijnen van Fortuna Sittard en voor Hilgers en Vlap van FC Twente.

Op vrijdag 17 maart speelt Fortuna Sittard om 20:00 uur uit tegen FC Volendam.