Met Gilde de Graven en LGOG op excursie naar Xanten

<em>Xanten</em>
Xanten
Foto: CC0 via pxhere

Op vrijdag 24 maart aanstaande organiseert Gilde De Graven in samenwerking met LGOG-sectie archeologie een excursie naar Xanten.

Xanten is een klein dromerig stadje in Duitsland met een charmant karakter en grenst aan Nederland, ter hoogte van Boxmeer. Een stad met een rijke historie. Ga je mee?

In welk jaargetijde Xanten ook wordt bezocht het is steeds een bijzondere ervaring. De machtige Sint Victordom met een kostbaar en prachtig interieur was en is nog steeds het middelpunt van dit stadje. Een bewijs van Xantens rijkdom in de Middeleeuwen.

Maar de geschiedenis van Xanten gaat nog verder terug in de tijd. Ongeveer 2000 jaar geleden bouwden de Romeinen deze beduidende stad in Germania Inferior. De stad werd in de vierde eeuw verlaten en verviel. Overgebleven tot op de dag van vandaag is een vrijliggend areaal met fundamenten.

Het Romeins museum vormt samen met de opgegraven fundamenten van de Romeinse thermen een geheel waar ongeveer 400 jaar Romeinse geschiedenis in Xanten wordt tentoongesteld. Samen met de termen krijg je tijdens deze excursie een indruk van de grootse bouwwijze van de Romeinen.

Het vertrek is om 08:30 uur vanuit Munstergeleen en de terugreis wordt om 16:00 uur aanvaard. In de tussentijd heb je kunnen genieten van mooie rondleidingen door Nederlandssprekende gidsen in het Archeologisch Park en het Römermuseum. In de middag brengt de bus je naar de stad Xanten voor een lekkere lunch, waarna je weer door Nederlandssprekende gidsen wordt rondgeleid door de oude stad. Het verhaal van Xanten ontroert en fascineert mensen en je zult er vast en zeker nog lang van nagenieten.

Opgeven kan via de website van Gilde De Graven onder reizen & excursies.

Cookieinstellingen