Fortuna Sittard verliest met 2-1 in Volendam

Foto: screenshot

Fortuna Sittard heeft vanavond de uitwedstrijd in de Eredivisiecompetitie tegen Volendam verloren.

Het was vooral een rommelige wedstrijd, met zeer veel balverlies over en weer en amper goede aanvallen. Volendam had een licht veldoverwicht, maar kon niet echt gevaarlijk worden. Ook Fortuna kon aanvallend niet overtuigen. Na ongelukkig balverlies van Fortuna op de eigen helft zette Eitink Volendam op voorsprong.

In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders. Zeven minuten na rust verdubbelde Volendam door een treffer van Buur de voorsprong en leek een volgende nederlaag voor Fortuna Sittard in de maak. Tijjani Noslin bracht met een knappe treffer in de 62e minuut de hoop op tenminste een puntje terug bij Fortuna Sittard, dat vervolgens nadrukkelijker de aanval zocht. Fortuna bleef de druk opvoeren, er kwamen meer kansen, maar Volendam-goalie Stankovic stond geen tweede Fortuna-treffer toe.

Vermoedelijke opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, George Cox (55′ Rémy Vita), Kristijan Bistrovic, Deroy Duarte (61′ Paul Gladon), Tijjani Noslin, Iñigo Córdoba, Thomas Buitink (55′ Úmaro Embaló) en Burak Yilmaz.

Scheidsrechter Erwin Blank trok geel voor Ivo Pinto van Fortuna Sittard en Plat, Flint en Antonucci van FC Volendam.

Op zaterdag 1 april speelt Fortuna Sittard thuis tegen FC Groningen.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen