Jonge Jamaicaanse voetballers proeven aan profbestaan in Sittard

<em>voormalig klooster Watersley</em>
voormalig klooster Watersley
Foto: SGN

Van 3 tot en met 16 april verblijven op Watersley Sports & Talentpark in Sittard 34 jonge Jamaicaanse voetballers tussen de 12 en 16 jaar.

De link van Jamaica naar Zuid-Limburg is makkelijk, maar net zo bijzonder; Eric Rademakers, opgegroeid in Sittard-Geleen is de eigenaar van Kingston Football Academy.

Rademakers voetbalde zelf 18 jaar voor FC Geleen-Zuid, alvorens hij voor werk in de horeca naar Miami vertrok en uiteindelijk in Jamaica terecht kwam. In Jamaica is hij assistent-trainer van Arnett Gardens, de huidige koploper in de Jamaicaanse hoogste voetbalcompetitie. Daarnaast is hij analist voor de Jamaicaanse tv bij wedstrijden van Champions League en WK’s.

In 2017 heeft hij samen met een partner zijn eigen voetbalschool opgericht; Kingston Football Academy. Inmiddels tellen ze 240 leden, verdeeld over 15 teams. Met een selectie van de beste spelers zijn ze vorig jaar naar Europa gekomen om zich te meten aan leeftijdsgenoten. In 2022 werd er gewonnen van o.a. Roda JC, Fortuna Sittard en Alemannia Aachen. Dit jaar staan wedstrijden gepland tegen o.a. PSV, Borussia Mönchengladbach, Roda JC en VVV Venlo. Daarnaast wordt er meegedaan aan een internationaal toernooi in Noord-Brabant.

Uitvalsbasis deze periode is net als vorig jaar het Watersley Sports & Talentpark in Sittard, thuisgrond voor Rademakers. “Vorig jaar was ontzettend goed bevallen; het verblijf, de catering en alle randvoorwaarden voor topsporters zijn super. We krijgen er voorlichting over sportvoeding en massages, sportmaaltijden en alle ruimte om de jongens te faciliteren als topsporter. Het is voor ons dan ook de meest geschikte locatie om ons volledig op het voetbal te focussen in de periode dat we hier zijn”.

Cookieinstellingen