Fortuna Vrouwen pakt drie punten tegen Excelsior

Fortuna Vrouwen heeft vanavond de thuiswedstrijd tegen de vrouwen van Excelsior, de nummer laatst van de Azerion Eredivisie, gewonnen.

De thuisploeg kwam op deze herfstachtige voorjaarsavond in de 19e minuut op voorsprong door een doelpunt van Amber van Heeswijk. Lotje de Keijzer maakte in de 38e minuut gelijk voor Excelsior.

De gasten kwamen vier minuten na rust bijna op voorsprong, maar Diede Lemey redde knap en wist zo een achterstand te voorkomen. Aan de andere kant stuitte María Catharina Ólafsdóttir Gros voor Fortuna Vrouwen op de doelvrouw van Excelsior. De in de 65e minuut voor Moïsa van Koot in het veld gekomen Kristina Erman zette Fortuna in de 77e minuut op voorsprong met haar allereerste treffer voor de club. In de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd scoorde Tessa Wullaert op aangeven van Charlotte Hulst de 3-1. Daarmee was tevens de eindstand bereikt.

De verwachte opstelling van Fortuna Vrouwen is als volgt: Diede Lemey, Moïsa van Koot (65′ Kristina Erman), Samantha van Diemen, Anna Knol, Hildur Antonsdóttir, Dana Foederer (65′ Féli Delacauw), María Catharina Ólafsdóttir Gros, Alieke Tuin, Amber van Heeswijk (65′ Charlotte Hulst), Jarne Teulings en Tessa Wullaert.

Volgende week vrijdag speelt Fortuna Vrouwen uit tegen Telstar.