Snelloper Bart Taks uit Nieuwstadt wint Kennedy-Mars voor vierde maal

<em>Vierde overwinning op rij voor Bart Taks</em>
Vierde overwinning op rij voor Bart Taks
Foto: SGN

Bart Taks heeft vandaag bij de wedstrijdlopers ook de 58e editie van de Kennedy-Mars op zijn naam geschreven.

De snelwandelaar uit Nieuwstadt legde de 80 kilometer af in iets meer dan 8 uur en 40 minuten. Het werd zijn vierde overwinning op rij: hij schreef de edities van 2018, 2019 en 2022 al op zijn naam. In 2020 en in 2021 werd het evenement afgelast vanwege de coronapandemie.

Vanochtend vroeg, klokslag 05:00 uur, losten Loes Tummers en Hans van Wakeren – elk goed voor 50 Kennedy-Marsen – het startschot voor de in totaal 2044 deelnemers aan de Kennedy-Mars 2023. Onder hen 39 wedstrijdlopers. Vijf uur later begonnen vervolgens 1793 wandelaars aan de 40 kilometer lange Swentibold-Mars. Om 12:00 uur vond tenslotte de laatste start plaats, die van de 10 kilometer lange Mini-Mars, waaraan dit jaar 2083 wandelaars meededen. Voor het eerst meer dan aan de Kennedy-Mars. Veel lopers van de Mini-Mars namen samen met Fortuna Sittard-supporters deel aan de Walk for Life, waarmee de club een gezondere levensstijl wil promoten.

De laatste wandelaars van de Kennedy-Mars worden na middernacht verwacht. Om 01:00 uur op Paaszondag gaat de finish dicht. Wie een minuut later alsnog de 80 kilometer lange beproeving heeft doorstaan staat hoe dan ook voor en gesloten deur en kan fluiten naar het felbegeerde herinneringsspeldje… De organisatie geeft late lopers normaliter tijdig te kennen of zij nog kans maken de finish voor sluitingstijd te bereiken.

bart taks uit nieuwstadt
Doorkomst Nieuwstadt, nog 6 kilometer te gaan…
Cookieinstellingen