Fortuna Sittard niet opgewassen tegen Ajax

Fortuna Sittard heeft vanmiddag in de Johan Cruyff Arena in Amsterdam de wedstrijd tegen Ajax met 4-0 verloren.

De thuisploeg kwam al in de zesde minuut van de wedstrijd op voorsprong. Rémy Vita wist Berghuis niet af te stoppen, waarna de naar binnentrekkende Ajax-aanvaller met een fraai schot via de binnenkant van de paal Pandur wist te passeren. Vita speelde een ongelukkige eerste helft. Een zwakke terugspeelbal op Pandur werd door Tadic onderschept, maar dankzij Guth bleef de schade beperkt tot een corner. In de 27e minuut was het andermaal Berghuis die scoorde. Hij profiteerde van een niet goed weggewerkte bal van Vita en schoot de bal in het dak van het doel. Fortuna Sittard kwam er in de eerste helft amper aan te pas, maar wist toch een aantal keren gevaar te stichten in het vijandelijke strafschopgebied.

Na rust bleef Rémy Vita achter in de kleedkamer om plaats te maken voor Ximo Navarro, die van positie wisselde met Ivo Pinto. Ook Dogan Erdogan mocht douchen. Voor hem kwam Paul Gladon binnen de lijnen. Negen minuten na de hervatting zette Bergwijn Ajax met een verwoestend schot op 3-0. Fortuna speelde een stuk aanvallender dan in de eerste helft en dat leverde een aantal kansen op, maar meer dan een kopbal tegen de lat zat er niet in. In de slotfase liep Ajax door een treffer van Taylor uit naar de 4-0 eindstand.

Opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, Rémy Vita (46′ Ximo Navarro), Dogan Erdogan (46′ Paul Gladon), Kristijan Bistrovic, Oguzhan Özyakup (63′ Deroy Duarte), Tijjani Noslin (63′ Úmaro Embaló), Iñigo Córdoba en Burak Yilmaz (79′ Thomas Buitink).

Scheidsrechter Edwin van de Graaf trok geel voor Rodrigo Guth van Fortuna Sittard.

Op zondagavond 16 april speelt Fortuna Sittard om 20:00 uur thuis tegen AZ.