Tweede editie Rosa-Run in centrum Sittard

<em>Start eerste editie Rosa-Run (2022)</em>
Start eerste editie Rosa-Run (2022)
Foto: SGN

Dit jaar vindt in het oude centrum van Sittard de tweede editie plaats van de Rosa-Run, een evenement om geld in te zamelen voor de stichting Bijzonder in Beweging.

De Rosa-Run is ontstaan uit de bijzondere samenwerking tussen Kennedy-Mars Sittard en stichting Bijzonder in Beweging. Deze stichting organiseert beweegactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. Wekelijks nemen 500-600 deelnemers verspreid over de provincie Limburg deel aan 40 activiteiten. Bijzonder in Beweging werkt met professionele bewegingsagogen die worden ondersteund door meer dan 100 vrijwilligers.

De Rosa-Run is een marathonloop die in estafettevorm wordt gelopen. Het is de bedoeling dat de deelnemende teams (minimaal twee personen per team) binnen vier uur tijd een zo groot mogelijke afstand lopen, met de marathonafstand (42.195 meter) als maximum. Deelnemers van een team wisselen elkaar daarbij af. Het parcours is een rondje door het centrum van Sittard van ruim anderhalve kilometer lang, dat door een team maximaal 27 keer moet worden afgelegd. De Rosa-Run is overigens geen wedstrijd, maar een prestatieloop.

Programma

11:30–12:45 uur: start melden teams in het Paviljoen op de Markt
13:00–17:00 uur: Rosa-Run
13:00–18:00 uur: Rode Kruis en NGS masseurs open
17:30–20:00 uur: netwerkborrel in het Paviljoen op de Markt

Looproute Rosa-Run

Start op Markt–Oude Markt–Kloosterplein–Deken Tijssenstraat–Ligne–Wolf en Hertzdahlstraat–Haspelsestraat-Brandstraat–Limbrichterstraat–Markt–Plakstraat–Putstraat–finish Markt. De wisselzone is op het Kloosterplein en op tal van plaatsen zullen de lopers muzikaal ondersteund worden.

Cookieinstellingen