Fortuna Sittard verliest in eigen huis van AZ

Fortuna Sittard heeft vanavond in eigen huis met 0-3 verloren van AZ uit Alkmaar.

De thuisploeg trad aan zonder Burak Yilmaz. In zijn plaats speelde centrumspits Paul Gladon.

In de eerste helft nam Fortuna Sittard aanvallend weinig initiatief en als er wel werd aangevallen resulteerde dat nimmer tot gevaar voor het AZ-doel. De Alkmaarders kwamen in de 24e minuut door een treffer van Odgaard dan ook verdiend op voorsprong. In de 42e minuut mocht Kerkez met de bal aan de voet het halve veld oversteken om vervolgens amper gehinderd de 0-2 binnen te schuiven.

In de tweede helft zocht Fortuna Sittard meer de aanval, maar ook nu bleven goede kansen uit. AZ liep in de 84e minuut uit naar 0-3 door een doelpunt van Pavlidis. De Alkmaarders boekten daarmee een eenvoudige en verdiende overwinning.

Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ximo Navarro (58 Úmaro Embaló), Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, Ivo Pinto,Rémy Vita, Kristijan Bistrovic, Oguzhan Özyakup (82′ Tunahan Tasci), Iñigo Córdoba (86′ Dogan Erdogan), Paul Gladon en Tijjani Noslin (82′ Thomas Buitink).

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük hield de kaarten op zak.

Volgende week zondag speelt Fortuna Sittard om 14:30 uur uit tegen Go Ahead Eagles. Op zondag 7 mei speelt Fortuna om 16:45 uur thuis tegen Vitesse.