Fortuna Vrouwen verliest thuis van Ajax

Fortuna Vrouwen heeft vanavond de thuiswedstrijd tegen Ajax nipt met 1-2 verloren.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de gasten uit Amsterdam, maar doelvrouw Diede Lemey hield het doel van Fortuna schoon. Tot de rust kregen beide ploegen een aantal scoringskansen, maar doelpunten vielen er niet.

Direct na rust werd Jarne Teulings gevloerd in het strafschopgebied van Ajax. Tessa Wullaert verzilverde de toegekende strafschop (47′) en bracht Fortuna Vrouwen daarmee op voorsprong. Die hield maar kort stand, want drie minuten later was het weer gelijk. Ditmaal scoorde Ajax vanuit een strafschop, die werd toegekend vanwege een handsbal van een speelster van Fortuna. Romée Leuchter zette Ajax in de 64e minuut op 1-2 en hield daarmee de Amsterdamsen in de race om het landskampioenschap.

Opstelling Fortuna Vrouwen: Diede Lemey, Samantha van Diemen, Anna Knol, Hildur Antonsdóttir, Dana Foederer, María Catharina Ólafsdóttir Gros, Alieke Tuin (82′ Isabelle Iliano), Amber van Heeswijk, Jarne Teulings (82′ Charlotte Hulst), Tessa Wullaert en Feli Delacauw (65′ Hanna Huizenga).

Op zondagmiddag 7 mei om 14:30 uur speelt Fortuna Vrouwen de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2022-2023 uit tegen VV Alkmaar.