Fortuna Sittard ontmoet opgeleefd Vitesse

Foto: SGN

Fortuna Sittard speelt vanmiddag om 16:45 uur in het stadion aan de Milaanstraat in Sittard opnieuw een belangrijke wedstrijd.

Te gast is dan Vitesse uit Arnhem, dat in de laatste vijf duels 8 punten – 5 meer dan Fortuna Sittard – wist te pakken en daarmee in een positieve flow zit. Het team van coach Julio Velázquez pakte de laatste drie wedstrijden geen enkel punt en verzuimde zo om zich alvast veilig te spelen en zich te verzekeren van een volgend seizoen in de Eredivisie.

Directe degradatie mag dan wel zijn uitgesloten, maar wanneer Fortuna blijft verzuimen om punten te pakken en de concurrentie dat wél doet behoort eindigen op de zestiende plek nog altijd tot de mogelijkheden. Eenzelfde scenario als vorig seizoen door Heracles werd gevolgd is dus nog altijd niet uitgesloten. De Almeloërs degradeerden in de nacompetitie naar de Keuken Kampioen Divisie.

Kortom: Fortuna Sittard zal zondagmiddag simpelweg moeten winnen om de resterende wedstrijden enigszins gerust en zonder verlammende druk door te komen.

Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, George Cox, Dogan Erdogan, Kristijan Bistrovic, Tijjani Noslin, Oguzhan Özyakup, Iñigo Córdoba, Paul Gladon. Burak Yilmaz en Mike van Beijen zijn beiden niet inzetbaar vanwege blessures.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen