Fortuna Vrouwen maakt op de valreep gelijk tegen VV Alkmaar

Foto: © Fortuna Sittard

Fortuna Vrouwen speelde vanmiddag de laatste competitiewedstrijd in de Azerion Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2022-2023.

In de eerste helft viel er weinig te beleven. In de 33e minuut viel Dana Foederer geblesseerd uit. Na rust schakelde Fortuna Vrouwen een versnelling hoger en dat leidde tot diverse kansen, die helaas voor Fortuna niet in een doelpunt resulteerden. En zoals zo vaak in het voetbal valt de treffer dan aan de andere kant. In de 79e minuut kwam VV Alkmaar op voorsprong. Fortuna leek er niet meer in te gaan slagen om de opgelopen averij te herstellen en dreigde zo een verder succesvol debuutseizoen met een anticlimax af te moeten sluiten. Fortuna-spits Tessa Wullaert wist dat in de slotseconden van de extra tijd echter te voorkomen door de gelijkmaker aan te tekenen.

De ploeg van coach Roger Reijners eindigt het debuutseizoen in de Azerion Eredivisie op een knappe derde plek van de ranglijst, achter het vanmiddag kampioen geworden Ajax en nummer twee FC Twente. PSV eindigde als vierde met één punt minder dan de vrouwen uit Sittard.

Opstelling Fortuna Vrouwen: Diede Lemey, Samantha van Diemen, Anna Knol, Hildur Antonsdóttir (46′ Hanna Huizenga), Dana Foederer (33′ Kristina Erman), María Catharina Ólafsdóttir Gros, Alieke Tuin, Charlotte Hulst, Amber van Heeswijk, Jarne Teulings (76′ Farkhunda Muhtaj) en Tessa Wullaert.

Cookieinstellingen