IJzersterke Max Verstappen heer en meester in Miami

Max Verstappen heeft vandaag in Miami weer eens laten zien uit uitzonderlijk racehout te zijn gesneden.

Na een onverwachte sof in de kwalificatie vond hij zich vandaag terug op de negende plek van de startopstelling. Zijn teamgenoot Sergio Perez, die gisteren aangaf dat hij zichzelf ziet als een coureur die dit jaar voor de titel kan gaan, vertrok vanaf pole position.

Verstappen startte op het hardste rubber en maakte als laatste coureur zijn eerste en enige pitstop in de 45e ronde van de race. Na de start rukte hij in 15 ronden op naar de tweede plek, om in de 20e ronde de leiding in de race over te nemen toen de op mediums gestarte Perez naar binnen dook voor een setje nieuwe harde banden.

Verstappen kwam na zijn pitstop kort achter Perez terug op de baan. Drie ronden later passeerde hij zijn Mexicaanse teamgenoot en hij pakte bovendien een extra WK-punt voor de snelste raceronde. De Red Bull-coureur werd verder verkozen tot driver of the day. Het was Verstappens derde overwinning van dit seizoen en de tweede keer dat hij de race in Miami won.

De Spanjaard Fernando Alonso veroverde opnieuw een podiumplek. Hij finishte met zijn Aston Martin achter Sergio Perez als derde.

Max Verstappen leidt het WK-klassement na vijf races met 119 punten, 14 punten meer dan zijn teamgenoot Sergio Perez. Fernando Alonso (Aston Martin) bezet de derde plek met 75 punten.

Bij de constructeurs vergrootte Red Bull met de eerste twee podiumplekken de voorsprong op Aston Martin en Mercedes.

Over twee weken wordt met de Grand Prix van Emilia-Romagna in Italië de zesde race van dit seizoen verreden.