Pole position voor Max Verstappen in Monaco

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

In een bijzonder spannende kwalificatie heeft Max Verstappen een zwaarbevochten pole position uit het vuur gesleept.

De Limburger in Red Bull-dienst sloot alle drie de sessies als snelste af. En vooral de laatste sessie, waarin Verstappen als enige coureur drie keer aanzette voor een snelle ronde, wat buitengewoon spannend.

Even leek het erop dat Fernando Alonso (Aston Martin) voor het eerst sinds 175 races weer een pole position zou pakken, maar Verstappen perste er in zijn laatste ronde met 1:11.365 een tijd uit die – ondanks dat hij enkele keren de muur schampte – 0,084 seconde sneller was dan die van de Spanjaard. De derde tijd was voor Charles Leclerc (Ferrari). De Monegask was 0,106 seconde langzamer dan Verstappen. De andere Nederlander in het veld, Nyck de Vries (AlphaTauri), pakte in Monaco de twaalfde startpositie.

Grote verliezer was ditmaal Sergio Perez, die zijn bolide vorig jaar in de laatste run van de derde sessie van de kwalificatie – al dan niet opzettelijk – in de vangrail om de concurrentie – Max Verstappen was bezig aan een snelle laatste ronde en moest die door de crash van Perez afbreken – te beletten om een snellere tijd neer te zetten dan de tijd die hij op dat moment op zijn naam had staan. Dit jaar crashte hij opnieuw en beslist niet bewust in de eerste helft van de eerste sessie van de kwalificatie. De Mexicaan start zondagmiddag vanaf de laatste startplek.

Cookieinstellingen