N.E.C. Nijmegen laatste tegenstander Fortuna Sittard in een vreemd seizoen

Foto: SGN

Vanmiddag om 14:30 uur speelt Fortuna Sittard de laatste wedstrijd van deze competitie thuis tegen N.E.C. Nijmegen.

Een wedstrijd waar voor de thuisploeg enkel nog een betere klassering in de eindrangschikking op het spel staat. Als dat kan worden gerealiseerd dan hopelijk met een leuke pot aanvallend voetbal, zodat er voor het thuispubliek ook eens wat te genieten valt.

Hoe dan ook: met dit duel komt een einde aan een merkwaardig seizoen, dat je zou kunnen omschrijven als een geflopte operette. Grote verwachtingen vooraf met de komst van de Turkse topper Burak Yilmaz als de gelauwerde heldentenor; de komst van een nieuwe mede-eigenaar (Azerion – onderdeel van de holding Principion) van de club naast Isitan Gun, met fraaie plannen in het vooruitzicht; een allerbelabberdste seizoensstart; een veel te vroeg dan wel veel te laat afscheid van coach Sjors Ultee; de komst van een nieuwe trainer met een nogal explosief temperament; het nog steeds niet toegelichte gedrag van Burak Yilmaz sinds zijn post op social media van begin april; blijdschap om handhaving van een plek in de Eredivisie en tegelijkertijd een grote mate van onzekerheid over hoe het nu verder moet. Want: wat brengt de transferperiode, wordt er snel een capabele nieuwe trainer bereid gevonden om het nieuwe seizoen mee in te gaan en hoe vergaat het de beoogde nieuwe mede-eigenaren van de club, nu de Autoriteit Financiële Markten zijn aandacht op een van hen heeft gevestigd? De tijd zal het leren.

Fortuna Sittard sloot ook vorig jaar het seizoen af tegen N.E.C. Toen werd in Nijmegen op het allerlaatste moment een langer verblijf in de Eredivisie veiliggesteld. Zian Flemming eiste in dat duel de absolute hoofdrol op met de enige treffer en – in de slotminuten – een knappe kopbal op de doellijn waarmee hij een tegentreffer én directe degradatie wist af te wenden.

Fortuna Sittard speelde in de Eredivisie dertien keer eerder thuis tegen N.E.C. Vijf keer eindigde het duel gelijk. Vier keer won de thuisploeg en even zo vaak stapte N.E.C. als overwinnaar in de bus naar huis.

Bij N.E.C. Nijmegen ontbreken Schöne en Proper, Fortuna Sittard moet het stellen zonder de geschorste George Cox en de geblesseerden Deroy Duarte, Kristijan Bistrovic en Ximo Navarro.

Vermoedelijke opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, Rémy Vita, Dogan Erdogan, Arianit Ferati, Tijjani Noslin, Iñigo Córdoba, Úmaro Embaló en Paul Gladon.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen