Fortuna Sittard en Burak Yilmaz gaan niet verder met elkaar

Foto: © Fortuna Sittard

Nog net niet met trompetgeschal maar wel met veel aandacht van lokale en Nederlandse (sport)media werd Burak Yilmaz vorig jaar binnengehaald bij Fortuna Sittard.

De Turkse vedette tekende bij Fortuna Sittard een contract dat hem in principe vijf jaar aan de club zou binden; twee jaar als speler en de overige drie jaren in een nader in te vullen functie.

Het liep allemaal anders dan bedoeld. Ruim voor het einde van dit seizoen, toen Fortuna Sittard op een zo goed als veilige plek op de ranglijst stond en behoud van een plek in de Eredivisie zeker leek, gaf Burak Yilmaz er de brui aan en kwam hij niet meer voor Fortuna Sittard in actie. Wat de exacte oorzaak voor de gang van zaken is werd niet gecommuniceerd, al werd daarover volop gespeculeerd.

Het was voor iedereen – en natuurlijk ook voor de club – allang duidelijk dat er een stevige spaak in het wiel was gekomen en dat een langer verblijf van Yilmaz in Sittard uitgesloten was. Nu heeft ook Fortuna Sittard met een kort bericht op de clubwebsite bevestigd dat aan de samenwerking tussen de club en de Turkse spits een einde is gekomen. De club dankt Yilmaz voor zijn inzet en wenst hem veel succes toe in zijn verdere carrière.

Yilmaz speelde bij Fortuna Sittard in 26 wedstrijden, waarin hij negenmaal scoorde. In Sittard werden twee mijlpalen bereikt; zijn 250e doelpunt en zijn 500e wedstrijd op het hoogste niveau.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen