Kay Smits wint als eerste Nederlandse handballer Champions League

Foto: CC0 via PxHere

De 26-jarige voormalige speler van Limburg Lions Kay Smits heeft als eerste Nederlandse handballer de Champions League gewonnen.

Zondag versloeg hij met zijn Duitse werkgever SC Magdeburg in de finale in Keulen de Poolse club Barlinek Industria Kielce. Na verlenging werd het 30-29.

Smits was met 8 punten de meest trefzekere speler aan de kant van Magedeburg. Een dag eerder maakte de rechteropbouwer van Oranje in de halve eindstrijd tegen Barça (40-39) al 12 doelpunten. Mede-international Luc Steins verloor in de andere halve finale met Paris Saint-Germain Handball van Barlinek Industria Kielce.

Bij de vrouwen was het de Nederlandse handbalsters Nyncke Groot en Yvette Broch al wel gelukt de Champions League te winnen.

Smits was dit seizoen bij Magdeburg lange tijd tweede keuze achter Omar Ingi Magnusson. De IJslander raakte echter geblesseerd en Smits greep zijn kans. Omdat Smits maar weinig speelminuten kon maken, besloot hij in een vroeg stadium Magdeburg na dit seizoen te verlaten voor SG Flensburg-Handewitt.

Cookieinstellingen