Max Verstappen pakt pole position in Oostenrijk

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft voor de vierde opeenvolgende keer pole position gepakt tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk.

Met zijn tijd van 1:04.391 bleef hij Charles Leclerc (Ferrari) 0,048 seconde voor, Carlos Sainz pakte de derde startpositie en was met zijn Ferrari 0,190 seconde langzamer dan Verstappen. Daarmee is de top 3 exact gelijk aan die van vorig jaar.

Tal van rijders zagen hun rondetijd van het scorebord verdwijnen omdat ze de track limits hadden overschreden. George Russell (Mercedes) en Sergio Perez (Red Bull) haalden Q3 niet en starten zondag respectievelijk van plek 11 en 15.

De snelst gereden ronde kwam op naam van Red Bull-coureur Max Verstappen. De regerend wereldkampioen klokte op het circuit in Spielberg een tijd van 1:05.742. De tweede tijd was voor Carlos Sainz (Ferrari; +0,241) en zijn teamgenoot Charles Leclerc liet de derde tijd noteren (+0,270). Beide Ferraririjders noteerden hun tijd op het zachtste (en snelste) rubber, terwijl Verstappen zijn tijd reed op de medium banden.

Zaterdag begint om 12:00 uur met de sprint shootout, een kwalificatierace voor de startopstelling van de sprintrace, die om 16:30 uur van start gaat. De uitslag van de sprintrace is dus niet bepalend voor de startopstelling op zondag.

Resterend raceprogramma van dit weekend

  • Zaterdag 1 juli
    • 12:00 uur: sprint shootout (kwalificatie voor de sprint)
    • 16:30 uur: sprintrace
  • Zondag 2 juli
    • 15:00 uur: race
Cookieinstellingen