Eerste oefenwedstrijd Fortuna Sittard eindigt in gelijkspel

08 jul 2023, 14:15 Sport
fortuna sittard logo rand veld stadion
Fortuna Sittard heeft vanmiddag de eerste oefenwedstrijd in de aanloop naar het nieuwe seizoen afgewerkt.
Op het sportcomplex van DFO '20 in Kelpen-Oler was FC Eindhoven, afgelopen seizoen geëindigd als nummer 8 van de Keuken Kampioendivisie, de tegenstander in het eerste duel van Danny Buijs als coach van Fortuna Sittard.
Fortuna Sittard begon in de volgende opstelling aan het duel: Koopmans, Duarte, Cordoba, Gladon, Pinto, Guth, Ferati, Siovas, Tasci, Vita, Noslin. De 1-1 eindstand stond al binnen 10 minuten op het scorebord. In de negende minuut tekende Iñigo Córdoba de gelijkmaker aan, nadat Eindhoven in de zesde minuut een voorsprong nam dankzij een eigen doelpunt van Dimitrios Siovas. Fortuna was in de eerste helft heer en meester, maar verzuimde een handvol kansen te verzilveren.
In de rust wisselde Danny Buijs op doelman Koopmans na (Ivor Pandur viert nog vakantie) het hele team. Sayadi, Radic, Nieling, Bisschops, Peters, Schenkhuizen, Elshan, Robberechts, Belkheir en Embalo kwamen binnen de lijnen. In de tweede helft werden in de brandende zon aan beide kanten nog maar weinig kansen gecreëerd.