Fortuna Sittard pakt tegen Feyenoord eerste punt van het seizoen

13 aug 2023, 16:40 Sport
stadion fortuna sittard vanuit zuidwesthoek
De eerste wedstrijd van Fortuna Sittard onder leiding van coach Danny Buijs in de nieuwe Eredivisiecompetitie, uit tegen Feyenoord, heeft een onverwacht punt opgeleverd.
Dat was deels te danken aan een directe rode kaart voor Feyenoorder Nieuwkoop in de 25e minuut van het duel, na een forse overtreding op Iñigo Córdoba. Tot dat moment kwam de formatie van coach Danny Buijs amper in balbezit, maar de defensie stond goed, waardoor de thuisploeg amper kansen wist te creëren. Met elf tegen tien had Fortuna het uiteraard een stuk makkelijker. Er kwam meer balbezit en er kwamen kansen. In de eerste helft wist Paul Gladon Feyenoord-doelman Bijlow in een een-tegen-een situatie niet te passeren. Fortuna ontsnapte aan een door scheidsrechter Dieperink aan Feyenoord toegekende strafschop na een overtreding van Rodrigo Guth. Die vond volgens de VAR niet binnen, maar net buiten het strafschopgebied plaats. Guth mocht verder van geluk spreken dat hij een gele en geen rode kaart kreeg.
In de tweede helft wist Córdoba net niet te profiteren van een blunder in de Rotterdamse defensie. Doelman Bijlow gleed uit en kon een terugspeelbal niet meer tegenhouden, de doorgelopen Córdoba gleed bij zijn schot op doel eveneens weg, waardoor de bal te weinig vaart kreeg en daardoor nog net voor de lijn kon worden onderschept door een Feyenoord-verdediger.
Verder was het voetballend allemaal niet om over naar huis te schrijven, maar de inzet was fenomenaal, zowel van Feyenoord als van Fortuna Sittard, dat maar liefst 6 gele kaarten incasseerde.
Opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto (C), Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, Rémy Vita (60' Mitchell Dijks), Loreintz Rosier (74' Oguzhan Özyakup), Deroy Duarte, Alen Halilovic (85' Arianit Ferati), Tijjani Noslin, Iñigo Córdoba en Paul Gladon.
Scheidsrechter Rob Dieperink trok geel voor Ivo Pinto, Dimitrios Siovas, Rodrigo Guth, Deroy Duarte, Ivor Pandur en Tijjani Noslin van Fortuna Sittard en een directe rode kaart voor Nieuwkoop van Feyenoord.
Volgende week zaterdag 19 augustus speelt Fortuna Sittard thuis tegen promovendus Almere City FC.