Fortuna Sittard pakt drie punten tegen Almere City

Op 16 september 2005 pakte FC Omniworld, voorloper van Almere City, in Sittard tegen Fortuna Sittard zijn eerste overwinning in het betaald voetbal.

De polderclub toog toen huiswaarts met een 2-3 overwinning. Vandaag zat een herhaling van die primeur, ditmaal in de Eredivisie, er niet in.

Fortuna Sittard stond na 25 minuten dik verdiend op een 2-0 voorsprong na een eigen doelpunt van Akujobi en een fraaie treffer van Loreintz Rosier, zijn eerste doelpunt in dienst van Fortuna Sittard. Direct na de 2-0 had Tijjani Noslin de 3-0 op de schoen en daarmee de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar doelman Bakker van Almere verhinderde dat knap. Acht minuten later scoorde Robinet voor Almere de aansluitingstreffer uit een uitstekende aanval. Fortuna was nog een paar keer dicht bij een derde doelpunt, maar ging na een verdienstelijke eerste helft met 2-1 aan de thee. Bij Fortuna Sittard was Alen Halilovic de grote regisseur op het middenveld.

In de tweede helft zakte de thuisclub voor de ogen van de bijna 8900 toeschouwers in vergelijking met de eerste 45 minuten voetballend ver terug en kreeg Almere een aantal prima kansen op de gelijkmaker. Dat die uitbleef was wat de thuisploeg betreft te danken aan wat geluk en aan de uitstekende reflexen van doelman Ivor Pandur. Tegen het slot van de wedstrijd was Fortuna eveneens een aantal keren dicht bij een treffer. Kaj Sierhuis maakte in de 83e minuut zijn debuut en etaleerde direct zijn doelgerichtheid. Hij verving de als altijd hardwerkende Paul Gladon.

Vergeleken met vorig seizoen kent Fortuna Sittard een prima seizoensstart met vier punten uit twee duels.

Volgende week zaterdag om 21:00 uur speelt Fortuna Sittard de uitwedstrijd tegen Excelsior. De Rotterdammers hielden vandaag Ajax op 2-2.

Opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, Rémy Vita (83′ Mitchell Dijks), Deroy Duarte, Alen Halilovic (71′ Oguzhan Özyakup), Laureintz Rosier (90′ Arianit Ferati), Tijjani Noslin, Paul Gladon (83′ Kaj Sierhuis) en Iñigo Córdoba (90+1′ Milan Robberechts).

Scheidsrechter Jannick van der Laan trok geel voor Laurientz Rosier, Milan Robberechts en Kai Sierhuis van Fortuna Sittard en voor Floranus en Koopmeiners van Almere City.