Excelsior en Fortuna Sittard houden elkaar in evenwicht

Foto: screenshot

Fortuna Sittard is ook na vanavond nog ongeslagen in het nieuwe Eredivisieseizoen. In Rotterdam werd gelijkgespeeld tegen Excelsior.

Fortuna Sittard was het eerste half uur in de eerste helft de bovenliggende partij, maar kon desondanks niet echt gevaarlijk worden. Ietwat tegen de verhouding in kwam Excelsior in de 30e minuut op voorsprong, nadat Agrafiotis een onnodig door Ivo Pinto geblokte pass voor de voeten kreeg. De Griek haalde onmiddellijk uit en passeerde doelman Pandur, die tot dat moment amper in actie had hoeven komen. Door de achterstand leek het vertrouwen bij de geel-groenen weg. Op een kopbal van Dimitrios Siovas na slaagde Fortuna er voor de rust niet meer in om voor het doel van Excelsior nog gevaar te stichten.

In de tweede helft werd het spel gaandeweg aantrekkelijker. Fortuna kwam in de 68e minuut gelijk door een prima treffer van Deroy Duarte, nadat eerder Iñigo Córdoba een niet te missen kans toch net niet wist te verzilveren. Vijf minuten later stond Excelsior echter weer op voorsprong na een treffer van invaller Uddenäs. En weer vijf minuten later kwam Fortuna Sittard op gelijke hoogte door een prachtig doelpunt van aanvaller Mouhamad Belkheir, die als invaller voor Oguzhan Özyakup zijn debuut maakte voor Fortuna Sittard. In de resterende speeltijd werd er niet meer gescoord en moesten beide teams zich tevreden stellen met één punt.

Opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, Mitchell Dijks (70′ Rémy Vita), Deroy Duarte, Alen Halilovic (88′ Arianit Ferati), Oguzhan Özyakup (54′ Mouhamed Belkheir), Laureintz Rosier, Tijjani Noslin, en Iñigo Córdoba (88′ Kaj Sierhuis).

Scheidsrechter Robin Hensgens.trok geel voor Mitchell Dijks en Rodrigo Ruth van Fortuna Sittard en voor Baas van Excelsior.

Volgende week zondag speelt Fortuna Sittard om 14:30 uur thuis tegen Ajax.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen