Kembit-Lions knokt zich naar winst SuperCup

Kembit-Lions heeft vanavond in Houten bij de start van het nieuwe handbalseizoen een eerste mooie prijs gepakt.

De landskampioen, sinds het vertrek van Christoph Jauernik onder leiding van de nieuwe coach Fred Michielsen, toonde in Houten karakter en wist zich vanuit een stevige achterstandspositie terug te knokken in de wedstrijd, om in een bloedstollende finale met het kleinst mogelijke verschil bekerwinnaar Kras/Volendam te verslaan.

Na een gelijk opgaand begin nam Volendam het heft in handen om bij een 15-19 stand aan de thee te gaan. Na de rust liep Volendam verder uit, met een maximale marge van 7 doelpunten bij een 15-22 tussenstand. Vanaf 22-26 kroop Lions stap voor stap dichterbij. Jur Eussen zorgde zo’n 4 minuten voor het verstrijken van de speeltijd voor de gelijkmaker: 31-31, gevolgd door de 32-31 van Rob Schmeits. Volendam kwam nog een keer op gelijke hoogte, maar het was in de slotseconden opnieuw Rob Schmeits die de winnende treffer aantekende. Eindstand 33-32.

Op zaterdag 2 september begint de competitie in de BeNe-League. Kembit-Lions speelt dan om 20:00 uur thuis in de Stadssporthal tegen Hubo Handbal Tongeren.