Fortuna Sittard verzuimt te winnen van Ajax

Foto: SGN

Een gelijkspel tegen Ajax en na vier wedstrijden in de Eredivisie nog ongeslagen: op voorhand zou je daar blind voor tekenen.

Vandaag had Fortuna Sittard voor het eerst sinds 2000 een thuisoverwinning kunnen boeken tegen Ajax. De Amsterdammers traden aan met vier nieuwe spelers en waren ondanks een surplus aan kwaliteit als team duidelijk nog niet op elkaar ingespeeld.

Fortuna Sittard maakte van die situatie prima gebruik, stond verdedigend goed en schroomde niet om de tegenstander onder druk te zetten en de aanval te zoeken.

Dat leverde Fortuna in de 10e minuut een penalty op, toen Tijjani Noslin binnen de 16 door Devyne Rensch werd gevloerd. Noslin besloot de penalty zelf te nemen, maar joeg de bal vanaf de penaltystip onwaarschijnlijk hoog over het Amsterdamse doel.

De thuisploeg knokte de hele wedstrijd met veel inzet voor elke bal en maakte het zo de ploeg van Maurice Steijn erg lastig. Bovendien waren de beste kansen voor Fortuna Sittard, maar de ploeg van coach Danny Buijs was doorgaans te gehaast in de afwerking. Aan de andere kant verrichtte Ivor Pandur een aantal uitstekende reddingen. Fortuna-middenvelder Alen Halilovic onderscheidde zich met een aantal schitterende acties en sterke passes.

Winnaar op deze mooie voetbalmiddag was het publiek in het uitverkochte stadion.

Opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, Mitchell Dijks (73′ Rémy Vita), Loreintz Rosier, Alen Halilovic (88′ Oguzhan Özyakup), Deroy Duarte, Tijjani Noslin (88′ Iman Griffith), Mouhamed Belkheir (64′ Kaj Sierhuis) en Iñigo Córdoba (88′ Ragnar Oratmangoen).

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk. Die trok geel voor Mitchell Dijks, Loreintz Rosier en Ragnar Oratmangoen van Fortuna Sittard en voor Ávila en Brobbey van Ajax.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen