Fortuna Vrouwen start seizoen met overwinning op PEC Zwolle

Voor Fortuna Vrouwen is het tweede seizoen in de Eredivisie Vrouwen vrijdagavond begonnen met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.

Tegen de ploeg waartegen Fortuna Vrouwen vorig seizoen in de derde competitieronde de eerste overwinning in het debuutseizoen in de Eredivisie liet noteren kon ditmaal in de eerste speelronde van het nieuwe seizoen de eerste winstpartij worden opgetekend.

In de eerste helft had Fortuna Vrouwen wel wat kansen, maar gescoord werd er niet. Kort na rust (48′) kwam PEC Zwolle op voorsprong uit een corner. Het duurde tot de 75e minuut voordat Fortuna de gelijkmaker wist te produceren. De eerste treffer in het nieuwe Eredivisieseizoen kwam op naam van Tessa Wullaert, die 6 minuten later opnieuw doeltreffend was en haar club op voorsprong zette. De Canadese Chandra Davidson voorzag haar debuut – ze viel na 60 minuten in voor Jarne Teulings – van een zilveren randje door in de 86e minuut de stand naar 3-1 te tillen.

Opstelling Fortuna Vrouwen: Diede Lemey, Myrthe Moorrees, Anna Knol, Hildur Antonsdóttir, Dana Foederer (88′ Samantha van Diemen), María Olafsdóttir Grós, Alieke Tuin, Charlotte Hulst (60′ Hanna Huizenga), Amber van Heeswijk, Jarne Teulings (60′ Chandra Davidson) en Tessa Wullaert.