Sven Kramer Academy breidt uit met Groningen en Geleen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De Sven Kramer Academy (SKA) is vanaf oktober ook actief op de ijsbaan in Groningen en vanaf november ook op de ijsbaan in Geleen.

Na de succesvolle uitbreiding van vorig jaar is de Sven Kramer Academy blij om te melden dat zij ook dit schaatsseizoen uitbreiden met twee locaties om jong en oud het schaatsplezier te laten ervaren.

Ieder kind voor twaalfde levensjaar op de schaats

Door de milde winters wordt natuurijs helaas steeds schaarser en niet ieder kind leert hierdoor schaatsen. De Sven Kramer Academy wil via schaatslessen jeugd en volwassenen stimuleren om meer te bewegen en daarmee mede een bijdrage leveren aan de toekomst van de Nederlandse schaatssport. Sven’s ultieme droom is dat ieder kind voor zijn of haar twaalfde jaar minimaal één keer het plezier van schaatsen heeft ervaren. “Ik heb veel te danken aan de schaatssport en wil met dit initiatief graag iets teruggeven. In de Academy wil ik mijn kennis, ervaring en netwerk beschikbaar stellen om vooral ook de jeugd de komende jaren te stimuleren en motiveren om te gaan schaatsen”, aldus Sven Kramer.

Samenwerking

Voormalig profschaatser en directeur van de Sven Kramer Academy, Douwe de Vries: “We zijn ontzettend blij met de uitbreiding. We hopen op deze manier weer een nieuwe doelgroep te bereiken en het schaatsplezier verder te verspreiden. Vooral in Geleen waar nog weinig geschaatst wordt is dit een ontzettend mooie uitdaging.”

Hein Schepers vanuit IJsbaan Groningen: “Als Technische Commissie Jeugdschaatsen van de KNSB-gewesten Drenthe en Groningen, zijn wij zeer blij om te gaan samenwerken met de Sven Kramer Academy. De combinatie van ons team van enthousiaste jeugdschaatsleiders en de naamsbekendheid, slagkracht en organisatie van de Sven Kramer Academy zorgt ervoor dat wij nog meer Drentse en Groningse jeugd kennis kunnen laten maken met onze prachtige schaatssport, om misschien wel de toekomstige opvolger van Sven te ontdekken.”

Schaatsvereniging Limburgse Schaatsvrienden is blij met de samenwerking. Voorzitter Jan de Koning ziet het als een meerwaarde dat een internationaal bekende naam als die van Sven, voortaan ook aan de ijsbaan in Geleen is verbonden. “De toekomst van de ijsbaan is verzekerd, nu er definitief een dak met zonnepanelen wordt geplaatst op één van de laatste openlucht ijsbanen in Nederland. Daarmee wordt het schaatsen in Zuid- en Midden-Limburg weersonafhankelijk en gaan we er gezamenlijk hard aan werken om nog meer schaatsers op het ijs te krijgen. Te beginnen bij de jeugd”, aldus De Koning.

Kick-off SKA Groningen en SKA Geleen

Op zaterdagochtend 28 oktober vindt de kick-off in Groningen plaats op IJsbaan Kardinge. In november zal het startschot gegeven worden in Geleen. Op zaterdag 28 oktober zal Sven Kramer aanwezig zijn om de start van SKA Groningen in te luiden.

Cookieinstellingen