Internationale wielrentop bij Watersley Ladies & Womens Challenge

Foto: © Ivo Delahaye

’s Werelds meest getalenteerde en gedreven wielrensters komen dit weekend samen in Sittard voor deelname aan de Watersley Ladies & Womens Challenge.

Onder hen kersvers wereldkampioen Julie Bego.

De 3-daagse wielerwedstrijd voor dames onder 19 en vrouwen onder 23 heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een hoogtepunt op de wielerkalender. Het spektakelstuk begint op vandaag met een time-trial op het Tom Dumoulin Bike Park. Deze technische uitdaging vormt het startschot voor een weekend vol intense actie en competitie.

In de dagen die volgen staan spannende wegwedstrijden op het programma. Op zaterdag wordt er een etappe gereden in België, gevolgd door een tweede etappe op zondag, waarbij de wielrenster door het schilderachtige heuvellandschap van Limburg zullen koersen. Het veeleisende terrein en de uitdagende route zullen de fysieke en mentale kracht van de deelneemsters op de proef stellen. Kers op de taart is een koninginnenrit waarbij zowel de start als finish plaatsvindt op de top van Watersley Sports & Talentpark.

Favorieten

Ieder jaar opnieuw weet de organisatie een indrukwekkend deelnemersveld van veelbelovende wielrensters naar Sittard te halen. Julie Bego, die zich vorige maand kroonde als wereldkampioen, weet de schijnwerpers op zich gericht. Naast haar zijn er nog genoeg getalenteerde deelneemsters die strijden om de felbegeerde titel maar bovenal zichzelf willen bewijzen als toekomstige sterren van de wielersport. Dit betekent dat wielrensters zoals Julie Bego, Cat Ferguson, Fleur Moors en Federica Venturelli, die stuk voor stuk indrukwekkende prestaties hebben geleverd door in de top 5 van het wereldkampioenschap te eindigen, aan de start zullen verschijnen.

Programma Watersley Womens Challenge

  • Vrijdag 15 september: 15:00 uur – ITT Tom Dumoulin Bike Park Sittard over 2,8 kilometer
  • Zaterdag 16 september: 14:30 uur – wegwedstrijd Neerharen – Mopertingen (BEL) over 122,6 kilometer
  • Zondag 17 september: 14:30 uur –  Watersley-Watersley over 133,9 kilometer
Cookieinstellingen