Fortuna Sittard geeft met zege vervolg aan goede competitiestart

Fortuna Sittard heeft vanavond in eigen stadion tegen FC Volendam een meer dan verdiende overwinning geboekt.

Voorafgaand aan het duel was het stadion 1 minuut stil voor de slachtoffers van de natuurrampen in Marokko en Libië.

Het duel kende vervolgens een rommelig begin, waarin het lang wachten was op de eerste echte kans. Na een half uur bouwde Fortuna de druk op de gasten uit Volendam stevig op en dat leidde tot een aantal prima kansen op de 1-0. De lat en Volendam-doelman Backhaus stonden een voorsprong voor Fortuna echter in de weg. Gescoord werd er toch, maar dan volledig tegen de verhouding in, door FC Volendam. Dat gebeurde in de 41e minuut uit een counter, nadat Alen Halilovic aan de andere kant vergeefs een vrije trap claimde. Kuol kreeg alle vrijheid en tijd om een hoek uit te kiezen en werkte de bal fraai in de kruising van de verre hoek achter doelman Ivor Pandur. Mitchell Dijks claimde kort voor rust nog een penalty, maar Kamphuis en de VAR zagen daar geen reden toe.

Fortuna schoot in de tweede helft fel uit de startblokken en was meteen dicht bij de gelijkmaker. Halilovic zag zijn inzet knap gekeerd worden door doelman Backhaus. Vier minuten nadat Loreintz Rosier was gewisseld voor Oguzhan Özyakup combineerde laatstgenoemde samen met Alen Halilovic fraai door het midden van de Volendam-defensie om af te ronden met de meer dan verdiende gelijkmaker (59′). Het was vervolgens niet lang wachten op de voorsprong voor Fortuna. In de 66e minuut kopte de hardwerkende Tijjani Noslin de 2-1 achter doelman Backhaus uit een prima voorzet van de eveneens hardwerkende Iñigo Córdoba. Alen Halilovic onderstreepte zijn klasse door zich na ontvangst van een pass van Ivo Pinto in de zestien te ontdoen van twee verdedigers en de bal laag in de verre hoek van het doel te schieten: 3-1.

Volendam kwam er vanavond eigenlijk totaal niet aan te pas, op die ene treffer na dan. Het thuispubliek – 9000 man sterk – genoot van een leuke wedstrijd en zag Fortuna Sittard met veel inzet spelen en na vijf competitieduels de ongeslagen status handhaven met de tweede overwinning van het seizoen. De in korte tijd in Sittard tot publiekslieveling uitgegroeide Alen Halilovic werd uitgeroepen tot man of the match en kreeg in de tweede minuut van de extra tijd een publiekswissel.

Opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, Mitchell Dijks (86′ Rémy Vita), Loreintz Rosier (55′ Oguzhan Özyakup), Alen Halilovic (90+2′ Ragnar Oatmangoen), Deroy Duarte, Iñigo Córdoba, Kaj Sierhuis (54′ Mouhamed Belkheir) en Tijjani Noslin (86′ Marko Lazetic).

Scheidsrechter Jochem Kamphuis trok geel voor Mitchell Dijks van Fortuna Sittard.

De eerstvolgende thuiswedstrijd van Fortuna Sittard is op zondag 8 oktober. Dan is FC Twente te gast in Sittard. Maar eerst staan er nog twee pittige uitwedstrijden op het programma: aanstaande vrijdag tegen Go Ahead Eagles en op zondag 1 oktober tegen AZ.