Fortuna Vrouwen met 1-3 te sterk voor Feyenoord

Fortuna Vrouwen heeft vanmiddag in Rotterdam met 3-1 gewonnen van de vrouwen van Feyenoord.

Op Varkenoord kwam de thuisploeg in de 23e minuut op 1-0. Fortuna Vrouwen boog de achterstand nog voor rust om in een 1-2 voorsprong door doelpunten van Jarne Teulings (31′) en kort daarna Charlotte Hulst (35′). In de tweede helft ging Feyenoord op jacht naar de gelijkmaker, maar Fortuna bleef overeind. Tessa Wullaert was deze partij weinig in beeld, maar tekende in de 83e minuut wel voor de 1-3, een knappe volley waarmee de Rotterdamse doelvrouw het nakijken werd gegeven.

Door deze tweede overwinning neemt Fortuna Vrouwen voorlopig de koppositie over in de Azerion Eredivisie Vrouwen, waarbij moet worden aangetekend dat zowel de vrouwen van Ajax als die van FC Twente pas één duel achter de rug hebben.

Opstelling Fortuna Vrouwen: Claire Dinkla, Myrthe Moorrees, Samantha van Diemen, Anna Knol, Hildur Antonsdóttir, Dana Foederer, Alieke Tuin, Charlotte Hulst (73′ Chandra Davidson), Amber van Heeswijk (88′ María Ólofsdóttir-Grós), Jarne Teulings (73′ Féli Delacauw) en Tessa Wullaert (90’+3 Hanna Huizenga).

Gele kaarten waren er voor Amber van Heeswijk van Fortuna en voor Justine Brandau en Maxime Bennink van Feyenoord.

Op zondag 1 oktober speelt Fortuna Vrouwen om 12:15 uur thuis tegen Excelsior.