Go Ahead Eagles maakt einde aan ongeslagen status Fortuna Sittard

Fortuna Sittard zag vanavond in Deventer de voorgenomen jacht op de eerste uitzege dan wel het behoud van de ongeslagen status spaak lopen.

In de Adelaarshorst kreeg Fortuna Sittard van meet af aan te maken met de aanvallende aspiraties van Go Ahead Eagles. Het team van coach Danny Buijs kreeg in de eerste helft weliswaar enkele kansjes, maar de thuisploeg stichtte het meeste gevaar in het strafschopgebied van Fortuna Sittard. Daarbij waren de Deventenaren sneller en feller in de duels en ontstonden er enkele hachelijke momenten voor het doel van Ivor Pandur. Het doelpunt van Oliver Edvardson in de 37e minuut was dan ook niet onverdiend. Kaj Sierhuis zag kort voor rust een mooie volley net over het doel van Go Ahead zeilen.

Na rust ging Fortuna op jacht naar de gelijkmaker, maar afgezien van een snoeihard schot van Deroy Duarte – de bal belandde op de paal – waren er geen grote kansen. Coach Danny Buijs haalde de backs Mitchell Dijks en Ivo Pinto naar de kant voor Rémy Vita en Marko Lazetic om Go Ahead meer onder druk te kunnen zetten. De thuisploeg kreeg hierdoor echter meer ruimte voor de counter en dat leidde in de 77e minuut tot een verdubbeling van de score voor Go Ahead door Sow. In de 88e minuut wees scheidsrechter Nijhuis naar de penaltystip na een overtreding van Rodrigo Guth. Guth kreeg een gele kaart. De VAR draaide de penalty echter terug, omdat de overtreding buiten het strafschopgebied was ingezet. Het maakte uiteindelijk geen verschil, want Rommens schoot de vrije trap vanaf de rand van de zestien met een boog laag om de muur heen in de verre hoek van het doel. Ivor Pandur kwam te laat. In de 3-0 stand kwam in de extra speeltijd geen verandering meer.

Opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto (74′ Mario Lazetic), Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, Mitchell Dijks (74′ Rémy Vita), Deroy Duarte, Alen Halilovic, Loreintz Rosier (61′ Oguzhan Özyakup), Iñigo Córdoba (81′ Ragnar Oratmangoen), Kaj Sierhuis (61′ Mouhamed Belkheir) en Tijjani Noslin.

Scheidsrechter Bas Nijhuis trok geel voor Loreintz Rosier, Deroy Duarte, Oguzhan Özyakup en Rodrigo Guth van Fortuna Sittard.

Op zondag 1 oktober speelt Fortuna Sittard opnieuw een uitwedstrijd. Dan is AZ de tegenstander.