Zwak Fortuna Sittard verliest thuis met 0-3 van FC Twente

Fortuna Sittard heeft vanmiddag tegen FC Twente geen enkel moment aanspraak kunnen maken op een goed resultaat

De gehele wedstrijd viel er voor het thuispubliek weinig te genieten. FC Twente was van meet af aan – de eerste doelkans voor de Tukkers was er al na 15 seconden – de bovenliggende partij en bepaalde het spel. Dat leidde in de vijftiende minuut tot de 0-1 door Ugalde. Daarop bleef een overtuigende jacht door Fortuna op de gelijkmaker echter uit, want overtuiging was exact dat wat ontbrak in alles in het spel van de thuisploeg. Kort voor rust kreeg Sierhuis dan eindelijk een serieuze kans op het aantekenen van de gelijkmaker, maar zijn eerste doelpunt voor Fortuna Sittard bleef uit.

In de pauze bleef Marko Lazetic in de kleedkamer achter. Voor hem kwam Iñigo Córdoba in het veld. De tweede helft was amper twee minuten oud toen Twentespeler Regeer vanaf de rand van de zestien snoeihard uithaalde en de bal fraai in de kruising achter de kansloze Ivor Pandur schoot: 0-2. De Sittardse machteloosheid duurde voort, Twente had en hield Fortuna stevig in de greep en al helemaal nadat invaller Mouhamed Belkheir van Fortuna Sittard met een direct rode kaart van het veld werd gestuurd. Van Wolfswinkel onderstreepte in de 88e minuut met de 0-3 de overmacht van FC Twente, dat in Sittard een makkelijke middag kende.

Opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, Rémy Vita (87′ Siemen Voet), Deroy Duarte, Alen Halilovic (87′ Ragnar Oratmangoen), Oguzhan Özyakup (64′ Loreintz Rosier), Tijjani Noslin, Marko Lazetic (46′ Iñigo Córdoba) en Kaj Sierhuis (64′ Mouhamed Belkheir).

Scheidsrechter Martin van den Kerkhof trok geel voor Rodrigo Guth en Dimitrios Siovas van Fortuna Sittard en voor Hilgers en Pröpper van FC Twente. Mouhamed Belkheir werd in de 82e minuut met een directe rode kaart van het veld gestuurd. De aanvaller ging er onbesuisd in tegen Twente-goalie Unnerstall.

Op 21 oktober staat de uitwedstrijd tegen PSV op het programma. Op zaterdag 28 oktober speelt Fortuna Sittard om 21:00 uur thuis tegen FC Utrecht.