Max Verstappen pakt in Texas zijn 50e Grand Prix-zege

Drievoudig wereldkampioen Formule 1 Max Verstappen heeft de Grand Prix van de Verenigde Staten van Amerika gewonnen.

Op het circuit van Austin, Texas, pakte de Red Bull-coureur daarmee de vijftigste overwinning in zijn carrière.

Verstappen vertrok vanaf de zesde startplek aan de race en rukte in de eerste elf ronden op naar de derde plek. In ronde 28, 11 ronden na zijn eerste pitstop, nam hij voor het eerst de leiding in de race. Acht ronden later reed Verstappen opnieuw de pits in, ditmaal voor een setje nieuwe harde banden, waarop hij de race uitreed.

Verstappen klaagde een groot deel van de race over problemen met de remmen van de RB19 en dat was in een aantal bochten duidelijk zichtbaar. De voorsprong op de in de slotronden van de race met rasse schreden naderende Lewis Hamilton (Mercedes) was echter voldoende om de overwinning te pakken. Lewis Hamilton finishte op 2,225 seconden achterstand als tweede, Lando Norris (McLaren) kwam 10,730 seconden achter de winnaar als derde over de finish. De van pole position gestarte Charles Leclerc (Ferrari) eindigde als zesde, achter de van de negende plek vertrokken Sergio Perez (Red Bull).

Maar de wedstrijd kreeg nog een verrassend staartje. Enkele uren na de race werden nummer 2 Lewis Hamilton én nummer 6 Charles Leclerc (Ferrari) uit de uitslag geschrapt. Hun auto’s kwam niet door de keuring die na de race plaatsvond, omdat de skidpads te zeer waren afgesleten. De stewards van Formule 1 besloten daarop in beide gevallen tot diskwalificatie. Hierdoor eindigde Lando Norris als tweede en schoof Carlos Sainz door naar de derde plek. De diskwalificatie was ook goed nieuws voor Sergio Perez, die hierdoor zijn voorsprong op zijn belagers voor de tweede plek in het WK met nog vier westrijden voor de boeg zag groeien naar 39 punten.

Volgend weekend vindt in Mexico Stad op het Autodromo Hermanos Rodriguez de Grand Prix van Mexico plaats.