Nul punten voor Fortuna Sittard in Zwolle

Foto: screenshot

Fortuna Sittard moest het vandaag uit tegen PEC Zwolle stellen zonder de aanvallende impulsen van Iñigo Córdoba en Tijjani Noslin.

Na 45 minuten voetbal keek Fortuna Sittard tegen een 1-0 achterstand aan. Het enige doelpunt in de eerste helft werd 3 minuten voor rust gescoord door Vandenberg. Fortuna Sittard had eigenlijk als na 4 minuten met 0-1 voor moeten staan, maar de goed door Lazetic diep gestuurde Kaj Sierhuis schoot de bal vrij voor de keeper op de paal. Verder viel er weinig te genieten.

Fortuna Sittard begon de tweede helft met meer druk op de tegenstander, maar het offensief leverde niets op. Kansen creëren was voor het team van coach Danny Buijs andermaal een groot probleem, zeker met het ontbreken van Noslin en Córdoba. In de 90e minuut vervloog de hoop op een gelijkspel, toen invaller Velanas voor PEC Zwolle de 2-0 achter Ivor Pandur kopte.

PEC Zwolle speelde beslist geen goede wedstrijd, maar won desondanks verdiend van Fortuna Sittard en revancheerde zich zo voor de bekernederlaag tegen AFC.

Opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, Mitchell Dijks (73′ Rémy Vita), Loreintz Rosier (81′ Arianit Ferati), Deroy Duarte, Alen Halilovic, Iman Griffith (63′ Ragnar Oratmangoen), Kaj Sierhuis (63′ Mouhamed Belkheir) en Marko Lazetic (46′ Milan Robberechts).

Scheidsrechter Makkelie trok geel voor Marko Lazetic van Fortuna Sittard en voor MacNulty, Namli en Van der Haar van PEC Zwolle.

Aanstaande vrijdag 10 november ontvangt Fortuna Sittard thuis Heracles Almelo. De wedstrijd begint om 20:00 uur.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen