Fortuna Sittard vijzelt doelsaldo op met 4-1 zege op Heracles

Fortuna Sittard heeft vanavond in eigen stadion aan de Milaanstraat in Sittard verdiend gewonnen van Heracles Almelo.

De thuisploeg kwam al in de zesde minuut op voorsprong, toen de jarige Rodrigo Guth een voorzet van Alen Halilovic uit een korte corner binnenkopte. Vervolgens leek Heracles de overhand te nemen en volgde in de elfde minuut een goede kans op de gelijkmaker, maar Ivor Pandur wist de bal uiteindelijk te pakken. De druk van Heracles nam ogenblikkelijk af nadat Milan Robberechts, die vandaag zijn eerste basisplek kreeg, in de 25e minuut knap de 2-0 binnenschoot. Vervolgens werd Heracles Almelo op alle fronten afgetroefd. Alen Halilovic werkte in de 32e minuut een rebound snoeihard binnen en kwam in de 40e minuut ook spits Kaj Sierhuis aan zijn eerste velddoelpunt toe. Met 4-0 aan de thee, een ongekende weelde. Fortuna Sittard verhoogde de totale doelpuntenproductie in dit seizoen tot nu toe in een helft met vijftig procent.

Fortuna Sittard schakelde in de tweede helft duidelijk een tandje terug, de drie wissels aan Heracleszijde aan het begin van de tweede helft voegden weinig toe, al was er in de slotfase nog een toevallige eretreffer voor Heracles. Engelen liep tegen een voorzet aan en de bal belandde in het Fortuna- doel. Doelman Ivor Pandur kon er niets tegen uitrichten en zag zo zijn vierde clean sheet in het niets oplossen.

Vermoedelijke opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto (84′ Sadik Fofana), Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, Mitchell Dijks, Loreintz Rosier, Alen Halilovic (77′ Oguzhan Özyakup), Deroy Duarte, Milan Robberechts (68′ Arianit Ferati), Kaj Sierhuis (77′ Mouhamed Belkheir) en Iñigo Córdoba (Remy Vita).

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout. Die trok geel voor Engelen, Scheperman, Bruns en Wieckhoff van Heracles Almelo.

Op zaterdag 25 november speelt Fortuna Sittard uit tegen sc Heerenveen. Een week later, op zaterdag 2 december, speelt Fortuna Sittard om 20:00 uur thuis tegen Vitesse.