Ferrari imponeert in kwalificatie Grand Prix Las Vegas, Verstappen derde

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Ferraricoureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz hebben tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Las Vegas de eerste en tweede tijd gereden.

Charles Leclerc start zondag vanaf pole position, Carlos Sainz vertrekt morgen echter niet vanaf de eerste startrij, maar vanaf de zesde rij op de twaalfde startplek vanwege een gridstraf. Die liep de Spanjaard vrijdag geheel buiten zijn schuld op, nadat een losgeraakt putdeksel zijn auto zwaar had beschadigd. Hierdoor zag het team zich genoodzaakt om enkele componenten te vervangen, waardoor Ferrari het maximumaantal toegestane vervangingen van een bepaalde component overschreed. Door de gridstraf van Sainz begint Max Verstappen, die tijdens de kwalificatie de derde tijd reed, vanaf de tweede startplek aan de race. Mercedescoureur George Russell schuif op naar de derde plek. De Brit zag zijn teamgenoot Lewis Hamilton in Q2 stranden. Dat gold overigens ook voor Sergio Perez, teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull.

Verstappen was tevreden met de uitslag en verwacht morgen met een betere racepace dan de Ferrari’s het verschil te kunnen maken. Als Verstappen de race weet te winnen evenaart hij het aantal Grand Prix-zeges dat werd behaald door Sebastian Vettel (53), die momenteel derde staat in de lijst coureurs met meeste overwinningen. De lijst wordt aangevoerd door Lewis Hamilton (103), Michael Schumacher (91) neemt de tweede plek in.

De Formule 1 Grand Prix van Las Vegas start zondagochtend om 07:00 uur Nederlandse tijd.

Cookieinstellingen