Max Verstappen wint bijzonder onderhoudende race in Las Vegas

Max Verstappen heeft vandaag de 18e overwinning van dit seizoen en de 53e overwinning in zijn carrière geboekt en evenaart daarmee Sebastian Vettel.

De van plek 2 gestarte Verstappen pakte in de eerste bocht de leiding in de race, maar drukte de van pole vertrokken Leclerc (Ferrari) buiten de baan. Het leverde hem een 5 seconden straf op. Leclerc passeerde de met zijn banden worstelende Verstappen weer in ronde 16. De regerend wereldkampioen ging naar binnen voor nieuwe banden en loste zijn 5 seconden straf in, om vervolgens ronde voor ronde op te rukken naar de kop van het veld. In de 37e ronde passeerde hij Charles Leclerc en pakte de leiding in de wedstrijd terug.

Sergio Perez reed eveneens een prima race. De Mexicaanse teamgenoot liep in het begin van de race schade op en werd gedwongen tot een vroege pitstop. Hij viel terug naar de 19e plek, maar vocht zich terug naar voren en reed zelfs een aantal ronden aan de leiding, moest die vervolgens aan Leclerc laten, werd gepasseerd door zijn teamgenoot die even later ook Leclerc voorbijreed, pakte de tweede plek weer terug van Leclerc om in de laatste ronde alsnog door Leclerc naar de derde plek te worden terugverwezen. Perez stelde met zijn derde plek in de race wel zijn tweede plek op de ranglijst van het WK veilig.

De Grand Prix van Las Vegas was een mooi spektakel. Er deden zich diverse safetycarsituaties voor. Lando Norris (McLaren) maakte een zware crash mee en George Russell kreeg 5 seconden tijdstraf wegens het veroorzaken van een aanrijding met Max Verstappen, die voor de Red Bullcoureur gelukkig geen verdere gevolgen had. Maar bovenal waren er door het hele veld heen veel inhaalacties.

Volgende week wordt in Abu Dhabi de laatste Grand Prix van 2023 verreden.