Fortuna Vrouwen boekt forse overwinning op Telstar

Fortuna Vrouwen heeft vanavond in eigen huis stevig huisgehouden tegen de vrouwen van Velsen en een stevige overwinning behaald. Na 2×45 minuten stond er tegen Telstar een 7-1 eindstand op het scorebord.

Fortuna Vrouwen greep de tegenstander vanaf het allereerste moment bij de strot. Na 7 minuten stond het al 3-0 voor de thuisploeg. Charlotte Hulst opende in de eerste minuut de score, Maria Ólofsdóttir Grós verdubbelde 4 minuten later de voorsprong en Tessa Wullaert werkte in de zevende minuut de 3-0 in het doel van Telstar. Twee minuten later lag de bal voor de vierde keer in het net, maar deze treffer van Tessa Wullaert werd afgekeurd omdat er een overtreding aan vooraf zou zijn gegaan door een medespeelster. De 4-0 kwam er na ruim een doelpuntloos kwartier toch: Maria Ólofsdóttir Grós scoorde haar tweede treffer van de avond, zeven minuten later gevolgd door de tweede treffer van Tessa Wullaert. Enkele minuten daarna was daar bijna de 6-0, maar het schot van Anna Knol belandde op de paal. Ook Hildur Antonsdóttir was enkele minuten voor rust nog dicht bij een treffer.

Na de thee begon de tweede helft net als de eerste met een doelpunt voor Fortuna Vrouwen in de eerste minuut. Ditmaal was Amber van Heeswijk trefzeker. Ook Feli Delacauw pakte een doelpunt mee door in de 56e minuut een voorzet van Alieke Tuin knap binnen te schieten. De 7-0 voorsprong was voor coach Roger Reijners een mooie gelegenheid om vier basisspeelsters naar de kant te halen om speeltijd te kunnen bieden aan Chandra Davidson, Dana Foederer, Hanna Huizenga en Jarne Teulings. Alieke Tuin, Hildur Antonsdóttir, Tessa Wullaert en Feli Delacauw mochten het restant van het duel vanaf de zijlijn aanschouwen.

Met de viervoudige wissel verloor Fortuna Vrouwen aan doeltreffendheid, er waren nog enkele kansen maar een achtste treffer voor Fortuna bleef uit. Verder wist het team de nul niet te houden, want Telstar scoorde in de 71e minuut toch nog een eretreffer.

Opstelling Fortuna Vrouwen: Diede Lemey, Myrthe Moorrees (76′ Farkhunda Muhtaj), Samantha van Diemen, Anna Knol, Hildur Antonsdóttir (60′ Dana Foederer), Maria Ólofsdóttir Grós, Alieke Tuin (60′ Chandra Davidson), Charlotte Hulst, Amber van Heeswijk, Tessa Wullaert (60′ Hanna Huizenga) en Feli Delacauw (61′ Jarne Teulings).

Op zondag 10 december speelt Fortuna Vrouwen om 12:15 uur uit tegen FC Utrecht.