sc Heerenveen met 3-0 te sterk voor Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft vanavond de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen met 3-0 verloren.

De thuisploeg trok vanaf het eerste fluitsignaal richting doel van Fortuna Sittard en kreeg al vroeg in het duel een mooie kans op de 1-0. In de daaropvolgende counter was Fortuna gevaarlijk. Noslin werd onbedoeld door een Heerenveenspeler in stelling gebracht. De van een blessure teruggekeerde schoot snoeihard op doel, maar Heerenveen-goalie Noppert bracht redding. In de extra tijd van de eerste helft werd een ongelukkige handsbal van de gevallen Mitchell Dijks door scheidsrechter Manschot bestraft met een strafschop. Die werd benut door Haye.

Na rust drong Fortuna meer aan en was de ploeg van coach Danny Buijs enkele keren dicht bij de gelijkmaker. Sierhuis raakte de paal. In de 62e minuut wees scheidsrechter Manschot echter opnieuw ten faveure van de thuisploeg naar de stip. Ditmaal na een overtreding van Deroy Duarte. Opnieuw was Haye doeltreffend. Invaller Nicolaescu gooide de wedstrijd in de slotfase in het slot door na een fout van Rodrigo Guth de 3-0 achter Ivor Pandur te knallen.

Fortuna Sittard wilde wel, maar kon aanvallend ook in dit duel uiteindelijk geen vuist maken.

Opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas (78′ Marko Lazetic), Mitchell Dijks, Loreintz Rosier (78′ Ragnar Oratmangoen), Alen Halilovic, Tijjani Noslin (68′ Mouhamed Belkheir), Milan Robberechts (46′ Deroy Duarte), Kaj Sierhuis (78′ Iman Griffith), Iñigo Córdoba.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot. Die trok geel voor Rodrigo Guth (die daardoor is geschorst tegen Vitesse), Iñigo Córdoba van Fortuna Sittard en voor Van Amersfoort van sc Heerenveen.

Volgende week zaterdag neemt Fortuna Sittard het om 20:00 uur in eigen huis op tegen Vitesse.