Forse zege Fortuna Vrouwen op FC Utrecht

Fortuna Vrouwen heeft vanmiddag met 0-6 gewonnen van de vrouwen van FC Utrecht.

Fortuna sloeg in het begin van de eerste helft genadeloos toe. Binnen twintig minuten stond het 0-4 door doelpunten van Tessa Wullaert (3′), Hildur Antonsdóttir (8′ en 16′) en Feli Delacauw (18′). In het restant van de eerste helft gebeurde er vervolgens niet meer zoveel.

Na rust leek er een ander FC Utrecht uit de kleedkamer te zijn gekomen. De Fortuna-defensie werd regelmatig op de proef gesteld. In de 72e minuut leek Fortuna op 0-5 te komen, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Zes minuten later kwam Fortuna toch op 0-5, ditmaal via een door Tessa Wullaert benutte en terecht gegeven strafschop na een handsbal van een Utrecht-verdedigster. De 0-6 (83′)kwam eveneens tot stand uit een penalty die door Wullaert werd benut.

Met deze overwinning klimt Fortuna Vrouwen voorlopig naar de tweede plek op de ranglijst, met 1 wedstrijd meer gespeeld dan het als derde geklasseerde Ajax en na vanmiddag ook 1 duel meer dan koploper FC Twente.

Opstelling Fortuna Vrouwen: Diede Lemey, Myrthe Moorrees, Samantha van Diemen, Anna Knol, Hildur Antonsdóttir, Maria Ólofsdóttir Grós (60′ Hanna Huizenga), Alieke Tuin, Charlotte Hulst (84′ Dana Foederer), Amber van Heeswijk (84′ Chandra Davidson), Tessa Wullaert en Feli Delacauw (60′ Jarne Teulings).

Voor de winterstop, op vrijdag 15 december, heeft Fortuna Vrouwen in Alkmaar nog een inhaalwedstrijd tegen AZ op het programma staan.