Fortuna Sittard pakt 3 belangrijke punten tegen RKC Waalwijk

Fortuna Sittard heeft vanmiddag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen een belangrijke overwinning geboekt.

Tegenstander RKC Waalwijk werd na een gelijkopgaande strijd uiteindelijk met 1-0 verslagen. Het doelpunt viel in de 87e minuut van het duel en werd gescoord door Tijjani Noslin, op aangeven van de opnieuw van grote waarde zijnde rechtsback Ivo Pinto.

RKC Waalwijk had het eerste deel van de eerste helft een overwicht, maar kwam niet tot grote kansen. Fortuna Sittard kwam wel een aantal keren gevaarlijk voor het doel van de Waalwijkers. Noslin en Guth kwamen met hun kopballen uit voorzetten van Ivo Pinto net wat geluk tekort om de score te openen. Bij rust stond het dan ook nog 0-0. Coach Danny Buijs wisselde in de rust Mitchell Dijks voor Siemen Voet, die een prima invalbeurt maakte.

Na rust werd het spel voor de circa 10.000 toeschouwers wat aantrekkelijker om naar te kijken. Beide ploegen zochten veelvuldig de aanval en naarmate de tijd verstreek groeide de overtuiging dat de ploeg die als eerste wist te scoren het duel als winnaar zou afsluiten. Dat werd uiteindelijk Fortuna Sittard. In de 87e minuut ving Ivo Pinto in de zestien een voorzet van Iñigo Córdoba op en bracht Tijjani Noslin in de positie om de bal achter RKS-doelman Vaessen te werken.

Omdat Fortuna de hele wedstrijd aanvallend meer gevaar wist te stichten dan RKC een terechte zege en de tweede op rij. Maar nog belangrijker is dat daarmee het puntenaantal wordt opgekrikt naar 19 punten voor de winterstop.

Fortuna Sittard begon het duel met de volgende opstelling: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Sadik Fofana, Rodrigo Guth, Mitchell Dijks (46′ Siemen Voet), Alen Halilovic (90+3′ Milan Robberechta), Deroy Duarte, Arianit Ferati (77′ Loreintz Rosier), Tijjani Noslin, Kaj Sierhuis (77′ Ragnar Oratmangoen), Iñigo Córdoba (90+3′ Rémy Vita).

Scheidsrechter Joey Kooij trok geel voor Voet en Tijjani Noslin van Fortuna Sittard en voor Lelieveld en Gaari van RKC Waalwijk.

Fortuna Sittard speelt komende vrijdagavond om 20:00 uur uit tegen N.E.C. Nijmegen de laatste uitwedstrijd van het seizoen in de Eredivisiecompetitie. Op dinsdag 19 december om 20:00 uur staat dan nog de bekerwedstrijd uit tegen FC Eindhoven op het programma.