Fortuna Sittard met 4-1 onderuit in Nijmegen

15 dec 2023, 22:10 Sport
nec nijmegen fortuna sittard 20231215
Fortuna Sittard is er vandaag niet in geslaagd punten te pakken in Nijmegen. N.E.C. won het duel met 4 - 1.
De jacht van Fortuna Sittard op een eerste uitzege van dit seizoen strandde in de 24e minuut, toen scheidsrechter Van de Graaf een ongelukkige overtreding van Tijjani Noslin met een rode kaart wel erg zwaar bestrafte.
Zeven minuten daarvoor bracht Halilovic met zijn risicovolle spel de eigen verdediging in de problemen, maar dat liep gelukkig nog net goed af. Hij leverde even later nog een schot op het N.E.C.-doel af, maar de bal schampte de bovenkant van de lat. Kort daarna leed Halilovic achterin op eigen helft opnieuw balverlies en dat leidde tot de 1-0 (34', Mattsson, afstandsschot). In de laatste seconden van de extra tijd verdubbelde Ogawa de score voor de thuisploeg. Het risicovolle spel van Alen Halilovic deed Fortuna-coach Danny Buijs besluiten om de Kroaat in de rust te vervangen door Ragnar Oratmangoen.
De tweede helft was amper drie minuten onderweg toen ook aan de zijde van N.E.C. een speler een directe rode kaart kreeg: Hoedemakers mocht de kleedkamer opzoeken na een overtreding op Arianit Ferati. In de 69e minuut verkleind Kaj Sierhuis met een mooie treffer de marge naar een doelpunt. Lang op een snelle gelijkmaker mocht Fortuna echter niet hopen: 2 minuten bracht Mattsson met zijn tweede treffer van de avond de marge terug naar 2 doelpunten en vijf minuten daarna was het duel gespeeld met de 4-1 van Hansen.
Opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Sadik Fofana (76' Oguzhan Özyakup), Rodrigo Guth, Siemen Voet, Deroy Duarte (82' Loreintz Rosier), Alen Halilovic (26' Ragnar Oratmangoen), Arianit Ferati (81' Iman Griffith), Tijjani Noslin (24' rode kaart), Kaj Sierhuis en Iñigo Córdoba (76' Milan Robberechts).
De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf. Die trok rood voor Tijjani Noslin van Fortuna Sittard en voor Hoedemakers van N.E.C. Geel was er voor Rodrigo Guth en Ivo Pinto van Fortuna Sittard en voor Proper, Tavsan en Schöne van N.E.C.
Op dinsdag 19 december speelt Fortuna Sittard in de tweede ronde om de KNVB-beker uit tegen FC Eindhoven.