Snackpoint Eaters Limburg werkt achterstand weg en wint Cup in overtime

Foto: © Freep!k

Voor het eerst sinds 2017 speelde Snackpoint Eaters weer een bekerfinale. Ditmaal om de BeNe-League Cup.

En net als zeven jaar geleden was vanavond Unis Flyers Heerenveen de tegenstander. Ofschoon het duel als een thuisduel voor Unis Flyers werd aangewezen, werd de wedstrijd gespeeld in de ijshal van Laco Glanerbrook in Geleen. Thuisvoordeel in een uitwedstrijd, met bomvolle tribunes in Geleen.

Na bijna 32 minuten speeltijd zag het er allesbehalve naar uit dat Eaters, dat in de BeNe-League competitie een armzalige start beleefde met 1 puntje uit vier wedstrijden, met de eerste hoofdprijs van het seizoen aan de haal zou gaan.

Unis Flyers Heerenveen nam in de eerste periode een 2-0 voorsprong en liep in de tweede periode uit naar 3-0. Maar vervolgens waren het Ben Duperreault en Stijn Jacobs die de marge in korte tijd verkleinden naar 1 doelpunt en Eaters terugbrachten in de wedstrijd. In de derde periode schoot Yevgen Fadyeyev de gelijkmaker binnen, waarna er binnen de resterende reguliere speeltijd niet meer werd gescoord.

In overtime besliste Ben Duperreault het duel door te scoren uit een penalty shot. Daarmee bezorgde hij Snackpoint Eaters Limburg de eerste BeNe-League Cup in de historie, een succes waar de club en haar supporters lang naar hebben uitgezien.

Cookieinstellingen