Fortuna Sittard verliest in kansenrijk duel van Sparta Rotterdam

Fortuna Sittard is het nieuwe jaar in de Eredivisiecompetitie 2023/2024 begonnen met een 0-2 nederlaag tegen Sparta Rotterdam.

De eerste helft bood het nodige spektakel. Sparta had meer balbezit en was in de zesde minuut dicht bij de openingstreffer, maar Loreintz Rosier wist die net te voorkomen. Beide ploegen deden verder niet veel voor elkaar onder en waren regelmatig gevaarlijk. Fortuna toonde aanvallend de meeste dadendrang maar de bal viel steeds net niet goed of doelman Olij stond een treffer in de weg. Sparta kwam in de 33e minuut op 0-1 door een treffer van de voor de Rotterdammers debuterende Mito, die een sprint met Dimitrios Siovas eenvoudig won en vervolgens doelman Luuk Koopmans kansloos liet. Tegen het einde van de eerste helft regende het kansen voor het Rotterdamse doel, maar Sparta-doelman Nick Olij hield op wonderbaarlijke wijze zijn doel schoon.

De tweede helft kende voor Fortuna een dramatisch slecht begin. Sparta verdubbelde in de 48e minuut op knappe wijze de voorsprong. De voor Mito in het veld gekomen Metinho rondde een fraaie aanval van de Rotterdammers doeltreffend af. Vervolgens viel Kaj Sierhuis geblesseerd uit. Mouhamed Belkheir kwam voor hem in het veld. In de 65e minuut maakte Kristoffer Peterson zijn debuut voor Fortuna Sittard. Met het verstrijken van de tijd werden de aanvallen van Fortuna Sittard er steeds gehaaster op en dat speelde de defensie van Sparta in de kaart. In de 88e minuut werd Kristoffer Peterson in het strafschopgebied van Sparta neergehaald en dat leverde een penalty op, die vervolgens door Mouhamed Belkheir tegen de paal werd geschoten.

De ploeg van coach Danny Buijs verloor vandaag eigenlijk onnodig omdat de Fortunezen de vele gecreëerde kansen niet wisten te verzilveren. Het scorend vermogen van de ploeg laat dit seizoen tot nu toe te wensen over.

Opstelling Fortuna Sittard: Luuk Koopmans, Ivo Pinto (83′ Sadik Fofana), Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas (78′ Milan Robberechts), Mitchell Dijks (65′ Siemen Voet), Alen Halilovic (83′ Iman Griffith), Arianit Ferati (65′ Kristoffer Peterson), Ragnar Oratmangoen, Kaj Sierhuis (50′ Mouhamed Belkheir) en Iñigo Córdoba.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Erwin Blank. Die trok geel voor Alen Halilovic, Kristoffer Peterson en Loreintz Rosier van Fortuna Sittard en voor Van der Kust van Sparta Rotterdam.

De eerstvolgende thuiswedstrijd van Fortuna Sittard wordt gespeeld op zaterdag 3 februari: dan is sc Heerenveen de tegenstander. Tot die dag speelt het team van coach Danny Buijs drie uitwedstrijden. Komende dinsdag bekert Fortuna Sittard uit tegen Almere City en op zaterdag 20 januari volgt er opnieuw een uitduel tegen Almere, ditmaal in de competitie. Op 28 januari speelt Fortuna uit tegen Volendam.