Fortuna Sittard speelt gelijk in Almere

24 jan , 20:45 Sport
almere fortuna sittard 20240124
Fortuna Sittard ondernam vandaag voor de derde keer in acht dagen de reis naar Flevoland voor een wedstrijd tegen Almere City FC.
Fortuna Sittard begon prima aan het duel, met gelijk in de eerste minuut een kans voor Iñigo Córdoba. Maar na de goede beginfase verzandde het duel in een wedstrijd met twee hardwerkenden en slecht voetballende teams. Veelvuldig balverlies en weinig dreiging van beide kanten maakten dat de eerste helft amper het aanzien waard was. Fortuna Sittard was wel wat dreigender dan de thuisploeg, maar slaagde er niet in om een drietal kansen te verzilveren.
Na rust eenzelfde rommelpartij als in de eerste helft, met een iets sterker Fortuna Sittard. Beide ploegen gaven verdedigend nagenoeg niets weg, maar dat was mede te danken aan de magere aanvalskracht van beide teams.
Opstelling Fortuna Sittard: Luuk Koopmans, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, Mitchell Dijks (89' Milan Voet), Alen Halilovic (90'+4 Oguzhan Özyakup), Laureintz Rosier, Arianit Ferati, Ragnar Oratmangoen (74' Justin Lonwijk), Kaj Sierhuis (89' Kristoffer Peterson) en Iñigo Córdoba.
Scheidsrechter Jeroen Manschot trok geel voor Dimitrios Siovas van Fortuna Sittard en voor Van La Parra en Barbet van Almere City FC.
Op zondag 28 januari speelt Fortuna Sittard opnieuw een uitwedstrijd. Dan is om 16:45 uur FC Volendam de tegenstander. Op zaterdag 3 februari speelt Fortuna Sittard om 18:45 uur thuis tegen sc Heerenveen.