Fortuna Vrouwen speelt in Amsterdam gelijk tegen Ajax

27 jan , 18:30 Sport
ajax fortuna vrouwen
Fortuna Vrouwen is vanmiddag in Amsterdam de tweede competitiehelft begonnen met een gelijkspel tegen landskampioen Ajax.
In de eerste helft was Ajax duidelijk de sterkere ploeg. De Amsterdamsen slaagden er echter niet in om het overwicht in doelpunten uit te drukken, want daarvoor stond de defensie van Fortuna te goed.
In de tweede helft toonde Fortuna Vrouwen meer initiatief en dat leidde tot een evenwichtiger spelbeeld en een aantal goede kansen, maar vaak te gehaast handelen leidde ertoe dat deze niet werden verzilverd. In een fase dat Ajax niet meer zo lekker draaide kwam de regerend landskampioen in de 73e minuut tóch op voorsprong via een doelpunt van Keukelaer. Maar Fortuna Vrouwen bleef gaan voor een beter resultaat. De gelijkmaker werd in de 82e minuut beheerst binnengeschoten door invalster María Ólofsdóttir Grós, die met een knap stiftballetje van Tessa Wullaert perfect in positie werd gebracht. Het leidde tot een spannende slotfase van de aantrekkelijke tweede helft, waarin beide ploegen nog kansen op de overwinning kregen, maar niet meer wisten te scoren. Lára Kristín Pedersen maakte met een invalbeurt haar debuut voor Fortuna Vrouwen.
Opstelling Fortuna Vrouwen: Diede Lemey, Myrthe Moorrees, Samantha van Diemen (geel), Anna Knol, Hildur Antonsdóttir (83' Lára Kristín Pedersen), Alieke Tuin, Charlotte Hulst (87' Hanna Huizenga), Amber van Heeswijk, Jarne Teulings (63' María Ólofsdóttir Grós), Tessa Wullaert en Feli Delacauw.
Woensdagavond speelt Fortuna Vrouwen om 19:30 thuis tegen Feyenoord. Dit duel stond eigenlijk vorige week op de agenda, maar werd vanwege een door sneeuw onbespeelbaar veld afgelast.