Fortuna Sittard pakt in Volendam eerste uitzege van het seizoen

Fortuna Sittard heeft vanmiddag in Volendam met 0-1 gewonnen van de nummer voorlaatst van de Eredivisie, FC Volendam.

Over eerste helft valt weinig te vertellen. Volendam had het meeste balbezit, maar Fortuna was de betere ploeg, al slaagde het team van coach Danny Buijs er amper in om enig gevaar van betekenis te stichten in het vijandelijke strafschopgebied. Op die ene kopbal van Kaj Sierhuis na dan. De kopbal, uit een voorzet van Ivo Pinto, ging naast. Aan de andere kant viel er niets noemenswaardigs te noteren.

In de vijfde minuut van de tweede helft maakte Iñigo Córdoba een einde aan zijn reeks doelpuntloze wedstrijden. Hij werkte een bal van de voor Arianit Ferati in het veld gekomen Kristoffer Peterson in het Volendam-doel. De VAR moest eraan te pas komen om te beoordelen of de treffer niet vanuit buitenspelpositie werd gescoord en stelde vast dat het doelpunt telde.

Vanaf dat moment kwam er meer actie op het veld. Volendam ging op jacht naar de gelijkmaker. Dat leverde in de 85e minuut een enorme kans op de gelijkmaker op na balverlies van Peterson, maar gelukkig voor Fortuna Sittard misten zowel Semedo als Zeefuik de voorzet die vijf meter voor het doel langs rolde.

Met Iñigo Córdoba’s eerste doelpunt van het seizoen stelde Fortuna Sittard de eerste uitzege van het seizoen veilig.

Opstelling Fortuna Sittard: Michael Verrips, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, Mitchell Dijks (64′ Milan Voet), Alen Halilovic (83′ Oguzhan Özyakup), Laureintz Rosier, Justin Lonwijk (64′ Ragnar Oratmangoen), Arianit Ferati (46′ Kristoffer Peterson), Kaj Sierhuis (89′ Alessio da Cruz) en Iñigo Córdoba.

Scheidsrechter Edwin van de Graaf trok geel voor Iñigo Córdoba van Fortuna Sittard en voor Zeefuik en De Haan van FC Volendam.

Aanstaande zaterdag 3 februari speelt Fortuna Sittard om 16:45 uur thuis tegen sc Heerenveen.