Fortuna Sittard speelt vanmiddag uit tegen FC Volendam

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Zondagmiddag staat voor Fortuna Sittard opnieuw een belangrijk duel op de wedstrijdkalender. In Volendam hoopt het team zijn eerste uitzege in de Eredivisiecompetitie van dit seizoen te kunnen boeken.

Het team van coach Danny Buijs reist dan af naar de boorden van het Markermeer, waar onder de rook van Amsterdam de uitwedstrijd tegen FC Volendam wordt gespeeld.

De Volendammers staan momenteel op de laatste plek van de ranglijst en maakten op zijn zachtst gezegd een nogal tumultueuze eerste competitiehelft door.

In Volendam komt Fortuna Sittard met George Cox een oude bekende tegen. De Brit verliet na afgelopen seizoen Fortuna Sittard om zijn geluk in Engeland te beproeven, maar de zo door hem gewenste overstap liep op niets uit, waarna Volendam hem inlijfde. Ook Volendamcoach Simons heeft een Fortuna-verleden: hij speelde er van 1995 tot 1999.

Danny Buijs kan op Deroy Duarte, die momenteel voor Kaapverdië actief is in de Afrika Cup, beschikken over de volledige selectie, waarin nu ook alle recent aangetrokken nieuwkomers speelgerechtigd zijn.

Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Michael Verrips, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, Mitchell Dijks, Alen Halilovic, Laureintz Rosier, Ragnar Oratmangoen, Arianit Ferati, Kaj Sierhuis en Iñigo Córdoba.

De wedstrijd tegen Volendam begint om 16:45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen