Fortuna Sittard en sc Heerenveen delen de punten met 3-3 gelijkspel

Fortuna Sittard en sc Heerenveen hebben vanavond in het stadion aan de Milaanstraat de punten gedeeld.

In de eerste helft kon Fortuna Sittard allerminst overtuigen. Heerenveen bleef achterin gemakkelijk overeind. Aanvallend waren de Friezen echter stukken effectiever dan de thuisploeg, want door een knap doelpunt van Sahraoui en een snoeihard schot van Brouwer keek Fortuna na 24 minuten tegen een 0-2 achterstand aan. Justin Lonwijk was in de 30e minuut dicht bij de aansluitingstreffer, maar hij zag zijn schot via de lat terug het veld in springen. Veel meer dan dat de eerste helft eigenlijk het aanzien niet waard was valt over de eerste 45 minuten niet te melden. Fortuna oogde flets.

Na rust bleven Loreintz Rosier en Kristoffer Peterson in de kleedkamer achter. Voor hen kwamen Arianit Ferati en Ragnar Oratmangoen binnen de lijnen. Fortuna zocht aan het begin van de tweede helft nadrukkelijk de aanval. Dat leidde aanvankelijk niet tot doelpunten, maar in de 60e minuut ging de bal op de stip voor Fortuna nadat Lonwijk werd aangetikt in de 16 en neerging. Een penalty voor Fortuna is dit seizoen allesbehalve een zekerheidje, maar ditmaal was Alen Halilovic overtuigend trefzeker. Drie minuten later kopte Rodrigo Guth de gelijkmaker achter Heerenveen-goalie Van der Hart.

Erg lang hield de 2-2 echter geen stand. In de 72e minuut zette Brouwers Heerenveen weer op voorsprong door een knappe aanval beheerst af te ronden. Fortuna kon weer in de achtervolging en deed dat met veel inzet. Alen Halilovic poeierde in de 80e minuut de 3-3 in het Friese doel. Beide ploegen bleven bleven ook na deze gelijkmaker op jacht gaan naar de winnende treffer, maar in de resterende en de extra tijd werd er niet meer gescoord. Hierdoor eindigde het duel tussen Fortuna Sittard en sc Heerenveen voor het eerst in de historie in een gelijkspel.

Opstelling Fortuna Sittard: Michael Verrips, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas, Mitchell Dijks, Alen Halilovic (82′ Alessio Da Cruz), Loreintz Rosier (46′ Ragnar Oratmangoen), Justin Lonwijk (83′ Jayden Braaf), Kristoffer Peterson (46′ Arianit Ferati), Kaj Sierhuis (87′ Siemen Voet) en Iñigo Córdoba.

De wedstrijd werd geleid door scheidsrechter Jannick van der Laan. Die trok geel voor Ivo Pinto van Fortuna Sittard en voor Olsson en Brouwers van sc Heerenveen.

Op donderdag 8 februari speelt Fortuna Sittard tegen FC Groningen de kwartfinale van het toernooi om de KNVB-Beker. Op 11 februari speelt Fortuna Sittard een uitwedstrijd in de Eredivisie tegen FC Utrecht. Op 17 februari staat de eerstvolgende thuiswedstrijd op het programma: dan is om 18:45 uur AZ de tegenstander.